Na srečanju, do danes neporaženih reprezentanc, so Slovenci klonili proti Avstriji s 6:1. Fantom ne gre očitati ničesar, saj so se borili od prve do zadnje minute, a tokrat je bil nasprotnik boljši.

Mladi risi so srečanje proti Avstrijcem začeli izjemno napadalno, že v 3. minuti so preko Žana Markiča prišli do priložnosti za zadetek, a je njegov strel zaustavila vratnica. Na drugi strani se je dve minuti kasneje v izjemni priložnosti znašel Lukas Haudum, vendar je Mark Vlahovič njegov strel ubranil. Potem, ko so več od igre imeli Slovenci pa so do vodstva v 8. minuti prišli naši severni sosedi. Slednji so izkoristili neodločnost pred vrati risov, za vodstvo z 1:0 je zadel Haudum. Sledila sta dva nevarna poskusa Christiana Jennesa, obakrat pa je bil uspešnejši Vlahovič. Na drugi strani je obrambo gostov  v 13. minuti lepo preigral Jan Drozg, Dominic Divis pa je bil uspešnejši. Kljub številnim napadom risov, pa so v 19. minuti do povišanja vodstva prišli Avstrijci. V hiter protinapad je krenil Florian Baltram in rutinirano ugnal Vlahoviča.

SLO-LTU-1030

Takoj na začetku druge tretjine je imela Slovenija, prednost igralca več. Pritiskali so na vrata nasprotnikov, vendar neuspešno. Sledila je izključitev Markiča, ob kateri so bili nevarni tudi Avstrijci, ob prestreženem ploščku pa se je sam iz oči v oči z Divisom znašel Matic Jeklič, a ni zadel.  Čeprav je igra večino časa potekala pred vrati Divisa, pa je v enem izmed redkih napadov, za vodstvo s 3:0 zadel Christof Kromp. Kljub zaostanku so se varovanci Roka Rojška še naprej borili, da bi ulovili priključek. V zadnjih treh minutah tega dela igre, so priložnosti za zapravili najprej Gašper Glavič, Jeklič in ob koncu še Žan Jezovšek.

Sklepnih dvajset minut tekme je prineslo štiri zadetke. Ob številčni prednosti je v 42. minuti zadel Philipp Poschmann. Na drugi strani je isto uspelo Glaviču, ki je v 54. minuti vendarle uspel premagati razpoloženega Divisa. Ob koncu srečanja so nato Avstrijci dosegli še dva zadetka v prazno mrežo in sicer je bil najprej uspešen Kromp, končni rezultat tekme 6:1, pa je v 60. minuti postavil Samuel Witting. Jutri je na prvenstvu prost dan, v petek pa se bodo risi ob 20. uri pomerili z Italijani.

Avstrija – Slovenija 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Maribor, Ledna dvorana, sodniki: Trpimir Piragić – glavni sodnik, Ally Flockhart in Yann Furet – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Haudum (Huber, 8.), 2:0 Baltram (19.), 3:0 Kromp (Kragl, 30.), 4:0 Poschmann (Kromp, Kragl, 42., PP1), 4:1 Glavič (Jeklič, Zorko, 54., PP1), 5:1 Kromp (Baltram, 58., ENG), 6:1 Witting (60., ENG).

Kazenske minute: Avstrija 10, Slovenija 16.

Foto: Hokejski klub Maribor