V tretji tekmi INL so Jeseničani še drugič gostovali. Po napornem sobotnem obračunu so v dvorani v Dornbirnu prekrižali palice z Bregenzeraldom. Revija zadetkov jim ni prinesla uspeha, na koncu so izgubili z izidom 7:6.

EHC Bregenzerwald : HDD SIJ Acroni Jesenice 7:6
(3:1, 2:4, 2:1)

Dornbirn, sejemska dvorana. Gledalcev: 375. Sodniki: Walluschnig, Kalb, König, Lins.

Strelci: 1:0 Judex, 1., 2:0 Ban (Judex, Unterberger, 9.), 3:0 Duller (Schettina, Nordh, 11., PP2), 3:1 Tošič (Lahajnar, Manfreda, 13., PP1), 4:1 Judex (Haidinger, 25.), 4:2 Rajsar (Manfreda, 31.), 4:3 Remar (Rajsar, Manfreda, 33.), 4:4 Ankerst (Ejup, Pretnar, 34.), 5:4 Ban (Duller, 35., PP1), 5:5 Manfreda (Remar, Erman, 38., PP1), 6:5 Kreuzer (Wolf, Lundström, 48., PP1), 6:6 Erman (Rajsar, 56., PP1), 7:6 Lundström (Fussenegger, Wolf, 60.)

Železarji praznih rok iz vikenda gostovanj (foto: Drago Cvetanovič)

Železarji praznih rok iz vikenda gostovanj (foto: Drago Cvetanovič)

Trd boj večer pred tem je na Jeseničanih pustil nekaj posledic in prva polovica prve tretjine je bila v znamenju domače ekipe, ki je kaj hitro vodila z visokih 3:0. Ob tem so izkoristili tudi prednost dveh igralcev več na ledu, prvič pa so zadeli praktično v prvem napadu. Jeseničani so do konca prvega dela izid znižali, prednost igralca več pa je izkoristil Luka Tošič. A na začetku drugega dela so domači spet pobegnili na velike tri zadetke naskoka. Železarji so strnili vrste in v treh minutah in pol zadeli kar trikrat, izid pa je bil prvič izenačen. Zadeli so Sašo Rajsar, Aleš Remar in Jaka Ankerst. Nalet Jesenic je ustavila izključitev po kateri so domači spet vodili, a za kratek čas, saj je power play izkoristil tudi Marjan Manfreda. V zadnji tretjini je bil boj še kako napet. Domača ekipa je ponovno povedla in Jesneičani so ponovno lovili nasprotnika. Ob igralcu več je zadel branilec Matevž Erman in ko je kazalo, da se bo srečanje nadaljevalo v podaljšku, so domači le 27 sekund pred koncem odločili zmagovalca.