Končan je tudi vmesni del tekmovanja v INL. Jeseničani so se borili za čim višje mesto in na gostovanju uspeli priti do pomembne zmage. V celjski drami je do zmage prišla zaloška Slavija in se na ta način pridružila Železarjem v INL končnici. Na izboru nasprotnikov si je jeseniški trener Nik Zupančič izbral ravno Založane za četrtfinalnega nasprotnika, ekipi pa se bosta prvič udarili že naslednjo soboto.

EHC Bregenzerwald : HDD SIJ Acroni Jesenice 2:5
(0:0, 1:3, 1:2)

Dornbirn, sejemska dvorana. Gledalcev: 850. Sodniki: Podlesnik, Holzer, Plattner.

Strelci: 0:1 Rajsar (Remar,  25.), 1:1 Wolf (Ban, Lundström, 28., PP2), 1:2 Remar (Rajsar, Tošič, 40.), 1:3 Erman (Remar, 40.), 2:3 Lundström (Wolf, Ban, 42.), 2:4 Židan (Erman, Manfreda, 52.), 2:5 Rajsar (Manfreda, 60.)

Kazenske minute: Bregenzerwald 10, Jesenice 10.

Jeseničani so z odliko opravili zadnji preizkus pred četrtfinalom. V skupini za razvrstitev je ob koncu prišlo do zanimivega trenutka, saj je vseh pet ekip vknjižilo 14 točk, kar kaže na izenačenost najboljših ekip v INL. Železarji so na tekmi proti Bregenzerwaldu svoj tempo igre stopnjevali iz minute v minuto. Apetite po zmagi so pokazali že v prvi tretjini, a žal niso zadeli. V začetku drugega dela je Sašo Rajsar poskrbel za vodstvo Jesenic, ki pa ni trajalo dolgo. Vendar so vztrajni Železarji na odmor vseeno odšli z lepo prednostjo. Dve šolski akciji sta prinesli dva zadetka naskoka, zadela pa sta Aleš Remar, ki je z izredno asistenco Matevžu Ermanu veliko pripomogel tudi k tretjemu zadetku. Uvod tretje tretjine je prinesel pritisk domačih in hitro znižanje izida, kaj več pa Bregenzerwald ni uspel iztržiti. Jeseničani so bili boljši, gol Andreja Židana pa je prinesel več mirnosti v zaključek tekme. Za piko na i lepi zmagi je poskrbel Sašo Rajsar z zadetkom v prazno mrežo ravno pred iztekom srečanja.

Povratnik Rajsar je dosegel dva zadetka (foto: Drago Cvetanovič)

Povratnik Rajsar je dosegel dva zadetka (foto: Drago Cvetanovič)

HK Celje : HK Playboy Slavija 1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 300. Sodniki: Kamšek, Bergant, Čamdžić.

Strelci: 0:1 Snoj (Zdešar, Dovič, 13.), 0:2 Petrca (Čampa, 22.), 1:2 Kastelic (Ograjenšek, Jezovšek, 23.)

Kazenske minute: Celje 2, Slavija 8.

V Celju je bila odigrana zelo pomembna tekma. Zmagovalca tekme je namreč čakala vstopnica v končnico INL. Borbenosti zato ni manjkalo, domači pa so bili zelo napadalni. Vendar je Slavija trdo delala v obrambi, v nasprotnih napadih pa ogrožala domačega vratarja. Črt Snoj je na tak način prinesel vodstvo gostom, ki je vzdržalo do konca prvega dela. Uvodne minute druge tretjine so bile strelske. Najprej je Slavija povedla za dva zadetka, Rok Petrca pa je bil uspešen pri tem, domači pa so preko Nejca Kastelica zelo hitro odgovorili. V nadaljevanju se je borbenost samo stopnjevala, obe ekipi pa sta bili zelo disciplinirani in napak praktično ni bilo. Celje svoje pobude na ledu ni uspel pretvoriti v zadetek in Slaviji se je nasmihala zmaga. Tudi poskus brez vratarja domačim ni prinesel želenega, vse tri točke, z njimi pa vstopnica v INL končnico so odšle v Zalog. Slavijo so si za četrtfinalnega nasprotnika izbrali Jeseničani, tako da bomo v nadaljevanju INL sezone spremljali slovenski obračun za polfinale.

Nik Zupančič je za četrtfinale izbral Slavijo

Nik Zupančič je za četrtfinale izbral Slavijo (foto: Drago Cvetanovič)

HK Triglav : EC Kitzbühel 0:3
(0:0, 0:1, 0:2)

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev:  250. Sodniki: Kralj, Črv, Lešnjak.

Strelci: 0:1 Lenes (Wolf, Sacchetti, 39.), 0:2 Feix (Sacchetti, 53.), 0:3 Echtler, 60. EN

Lepo napolnjena kranjska dvorana na Zlatem polju je počastila zadnji letošnji nastop domačih v tekmovanju INL. Že pred tem srečanjem je bilo jasno, da kranjski Orli nimajo več možnosti za nadaljevanje tekmovanja, pomerili pa so se z Orli iz Kitzbühla, vodilno ekipo skupine, ki se je borila za četrtfinale. Veliko želje je bilo v igralcih Triglava, ki so na ledu pokazali več, bili boljši nasprotnik, a v igri žal premalo natančni. Svojih priložnosti niso znali spremeniti v zadetke, to pa je uspevalo gostom, ki so z golom v drugi tretjini in dvema v tretji prišli do nove zmage. Prelomen je bil ravno prvi zadetek, ki je bil dosežen dobro minuto pred koncem drugega dela. Vsi napadi domačih v tretjem delu so bili neuspešni, gosti pa so zadeli v 53. minuti, zmago pa potrdili z zadetkom v nebranjeno mrežo.

HC Kapfenberg : HK MK Bled 13:1
(4:0, 4:0, 5:1)

Kapfenberg. Gledalcev: 300. Sodniki: Waluschnig, Durchner, Legat.

Strelec za Bled: Matic Zajšek.

Kazenske minute: Kapfenberg 14, Bled 16.

Blejčani so bili na svojem zadnjem nastopu v sezoni nemočni proti domačim jeklarjem. Ti so že v uvodnih minutah srečanja povedli in prepričljivo ter učinkovito igro nadaljevali skozi vso prvo tretjino. Podobno razmerje moči je bilo tudi v drugi tretjini, kjer so domači le potrdili svojo premoč, delo pa so dokončali v zadnjem delu. Za edini blejski zadetek je v 52. minuti poskrbel Matic Zajšek.

Četrtfinalni pari v INL (foto: Drago Cvetanovič)

Četrtfinalni pari v INL (foto: Drago Cvetanovič)