V hokejski ligi INL bodo ta konec tedna na sporedu tekme 22. in 23. kroga. Slovenske ekipe se tokrat ne bodo srečale med seboj.

Ekipi Team Jesenice in Triglav iz Kranja se odpravljata na Predarlško, kjer bosta prekrižali palice s Feldkirchom oziroma Bregenzerwaldom. Kranjčane v soboto najprej čaka Bregenzerwald, s katerim so doma tesno izgubili (1:2). V nedeljo se bodo pomerili z vodilnim Feldkirchom, katerega so doma premagali s 5:3.

“V soboto nas čaka skandinavsko obarvani Bregenzerwald, ki se bori za neposredno uvrstitev v končnico, tekme z njimi pa so bile vedno napete do zadnjih minut. Vsekakor jim bomo skušali vrniti za tesen poraz v domači dvorani, ko smo po slabem nizu že dvigovali formo. V nedeljo sledi še tekma s Feldkirchom, ki se je medtem povzpel na prvo mesto na lestvici, na kar pa se ne oziramo. Igrali bomo svojo igro in skušali iztržiti čim bolj ugoden izid,” pred obračunoma pravi branilec Jan Markelj.

Jeseničane čaka obraten spored. V soboto Feldkirch, v nedeljo pa Bregenzerwald. Železarje bo vodil Nik Zupančič, saj je Gorazd Rekelj na Poljskem z reprezentanco do 20 let. ”Obe ekipi sta na lestvici uvrščeni višje, Feldkirch zaseda celo prvo mesto. Med mojim začasnim vodenjem ekipe smo opravili deset treningov, lahko pa rečem, da sem zadovoljen z igralci. Fantje zavzeto trenirajo, izpolnjujejo, kar sem si zamislil. Na oba nasprotnika smo se dobro pripravili, saj vemo, kaj nas čaka. V Avstrijo ne bomo šli samo na izlet. Kot prvo si želimo odščipniti kakšno točko, seveda pa upamo, da se bomo domov vrnili s polnim izkupičkom. V ekipo sta se vrnila Svete in Dolinšek, ki sta bila poškodovana. Sedaj imamo na voljo tri peterke, s seboj pa bomo vzeli tudi dva mlada igralca, če bi slučajno prišlo do kakšne poškodbe,” pravi Zupančič.

Od slovenskih ekip je sicer najvišje na lestvici ekipa Playboy Slavija, ki pa bo imela le eno tekmo, v soboto se bo doma pomerila proti Neumarktu. ”Če želimo loviti zadnji vlak, ki bi nam prinesel neposredno uvrstitev v končnico, potem moramo do konca tega dela sezone zmagati vse tekme. To je torej naš cilj. Skušali bomo ujeti ta vlak,” pred obračunom pravi strateg Jaka Avgustinčič. Le en obračun ta konec tedna bo imel tudi Bled, ki doma pričakuje Zell am See.

Celje in Maribor bosta oba tekmi odigrala doma, nasprotnika bosta italijanska Eppan oziroma Kaltern. ”Vse tekme igramo na zmago, tudi tokrat ne bo drugače. Skušali bomo presenetiti tako Kaltern kot Eppan. V tekmo bomo šli 100-odstotno, vsi pa vemo, da sta oba tekmeca na papirju favorita. Vendar se jih ne bojimo in gremo na zmago,” pravi trener Maribora Janez Finžgar, ki ga s svojimi izbranci najprej čaka Kaltern, v nedeljo pa Eppan. V drugačnem vrstnem redu pa bodo nastopili Celjani. ”Naša pričakovanja bodo enaka kot na vsaki tekmi. Želimo si odigrati najbolje. Nam se pozna, da imamo mlado ekipo, tako da na trenutke igramo dobro, na trenutke pa slabo. Trenutno imamo nekaj smole s poškodbami, trije igralci pa nam manjkajo zaradi reprezentančne akcije do 20 let. V soboto bomo tako nastopili nekoliko oslabljeni. Vendar igramo doma, kjer nam gre bolje kot v gosteh, nekoliko nam namreč da krila tudi občinstvo. Dali bomo vse od sebe,” pa je razkril pričakovanja Rok Rojšek.

Slovenske ekipe v 22. krogu lige INL:

Sobota, 21. december:

18.00 Celje – Eppan

19.00 Maribor – Kaltern

19.00 Playboy Slavija – Neumarkt

19.30 Bregenzerwald – Triglav Kranj

19.30 Feldkirch – Team Jesenice

Slovenske ekipe v 23. krogu lige INL:

Sobota, 22. december:

17.00 Maribor – Eppan

17.30 Bregenzerwald – Team Jesenice

18.00 Celje – Kaltern

18.00 Feldkirch – Triglav Kranj

18.50 HKMK Bled – Zell am See