Slovenske klube čaka ta konec tedna prvič v sezoni dvojni program. Tekme so na sporedu tako v soboto kot nedeljo. V tekmah državnega prvenstva se bosta na sporedu dva para, Bled – Slavija in Bled – Triglav.

Hokejisti HKMK Bleda bodo oba obračuna, tako sobotnega kot nedeljskega, odigrali pred domačimi navijači. Najprej proti Playboy Slaviji, nato pa še proti Triglavu iz Kranja. Po sobotnem obračunu bo ena izmed ekip zapustila dno lestvice in vknjižila prve točke v sezoni.

KapusNace_HKMKBled

Hokejiste HKMK Bleda čakata dve domači tekmi.

Igralci iz Zaloga na Bled prihajajo brez hokejistov Olimpije in poškodovanega Petra Pogačarja, v nedeljo pa bo trener Jaka Avgustinčič lahko računal na vse igralce z izjemo Pogačarja. ”Pred nami je prvi konec tedna, ko bomo odigrali kar dve tekmi. Najprej nas čaka nasprotnik, ki je željan dokazovanja, nato pa še tekmec, ki je lačen lovorik. Za nami sta dva poraza, vendar pa sta ta ekipo še bolj povezala in združila, vzdušje je na višji ravni. Vseeno ni vse v vzdušju, mi se želimo dokazati samim sebi. Morali bomo zmanjšati število kazenskih minut, ki nam po nepotrebnem jemljejo energijo,” pred preizkušnjama pravi napadalec Slavije Enes Gorše.

Podobno kot Blejci bodo tudi Celjani obe tekmi odigrali na domačem ledu, oba nasprotnika pa prihajata iz Avstrije. V soboto bodo gostili Lustenau, v nedeljo pa Bregenzerwald. Trener Rok Rojšek tokrat ne bo imel na voljo tri igralce, Aljaža Uduča, Davida Planka in Jureta Zupanca. ”Čez vikend pričakujemo dve težki tekmi. Ekipi sta definitivno bolj izkušeni kot naša. Zato se bomo dobro pripravili na tekmo, z resnim pristopom ter malo športne sreče pa lahko pričakujemo kakšno točko. Definitivno nas čaka naporen vikend,’’ pravi 19-letni napadalec Matic Zupanc.

Celje_DC

Hokejiste Celja čakata avstrijska nasprotnika.

Kranjski Triglav bo v soboto doma prekrižal palice s Feldkirchom, v nedeljo pa odhaja na gostovanje na Bled. Napadalec Tadej Čimžar je pred obračunoma razkril načrte: ”Tekma s Feldkirchom bo uvod v zelo naporen teden. Posebnih priprav na sobotnega tekmeca nimamo, vendar pa vseskozi vzdržujemo visok tempo na treningih ter se večinoma posvečamo obrambnim nalogam ter samemu sistemu. Feldkirch vsako sezono cilja na najvišja mesta in bo v tudi v Kranj prišel v vlogi favorita. V tem vidim našo največjo prednost, kajti igrali bomo sproščeno in na domačem ledu, kjer jo znamo zagosti še večjim ekipam. Si pa ne smemo dovoliti hitro prejetega zadetka in prevelikega števila izključitev, ki bodo z novim pravilom delale razliko v igri. Za tekmo z Bledom bo po sobotni večerni potreben predvsem dober počitek, kajti nedeljska tekma se presenetljivo začne že v zgodnjem popoldanskem času. Z manjše kranjske bomo prišli na veliko ledeno ploskev, kjer je potrebno veliko drsati in na to moramo biti pozorni. Blejci so slabše štartali v sezono, vendar pa to ne bo prav nič vplivalo na prihajajočo tekmo, saj se bodo, kot vedno, maksimalno potrudili, da bi nam odščipnili kakšno točko. Mi seveda gremo na Bled po nič drugega kot zmago.”

PemNik_DC

Nik Pem je nova okrepitev Jesenic.

Železarji so v soboto prosti, v nedeljo pa se bodo v dvorani Podmežakla pomerili s Kitzbühelom. Jeseničani se nad tekmece podajajo z nekoliko spremenjenim logotipom in pomembno okrepitvijo v napadu. Iz Združenih držav Amerike se je vrnil Nik Pem, ki po vrnitvi pravi: ”Tekmovanja ne poznam, kot tudi ne nasprotnikov, proti nobenemu namreč še nisem igral. Za Kitzbühel sem sliša, da je novinec v ligi in da ima kakovostno ekipo. Je na vrhu lestvice. A tudi sami imamo močno in kakovostno ekipo. To pa je tudi razlog, da sem prepričan, da bomo zmagali. Verjamem, da bom tudi sam že v nedeljo pripomogel k zmagi.”

FOTO: HKMK Bled, Drago Cvetanovič