Hokejisti bodo v ligi INL in državnem prvenstvu ta konec tedna imeli dvoboje tako v soboto kot nedeljo. Jesenice se bodo prvič predstavile z novim trenerjem, v nedeljo obračun med Bledom in Celjem.

Jesenice bodo v soboto proste, v nedeljo pa jih pred domačimi navijači čaka obračun proti Zell am Seeju, ki je trenutno na prvem mestu lestvice v ligi INL. Železarji imajo tri točke manj, z zmago bi nedeljskega nasprotnika ujeli. Navijači bodo tokrat prvič videli na delu novega stratega Jesenic, Gorazda Reklja je namreč zamenjal Roman Pristov, ki je pred debijem dejal: ”Po prvem treningu težko rečem karkoli o željah, ciljih in rezultatih. Gledati fante s tribune, ali jih voditi na ledu je povsem nekaj drugega. Igralce moraš najprej spoznati na ledu, dobiti pravi občutek, česar s tribune ni mogoče doseči. To je nek drug občutek. Na ledu je vse hitreje, vsaka malenkost je pomembna. Ko se bomo dobro spoznali, razumeli eden drugega, takrat bomo zelo verjetno ciljali zelo visoko.”

Hokejisti Triglava in Slavije se odhajajo na predarlški vikend. Orli bodo v soboto prekrižali palice z Lustenauvom, v nedeljo pa še z Bregenzerwaldom, Slavija pa ravno obratno. V moštvo Kranjčanov se je ta teden vrnil izkušeni Anže Terlikar, vprašljiva pa sta nastopa Anžeta Ahačiča in Jana Marklja. ”Tekmi z Lustenauom in Bregenzerwaldom moramo odigrati odločno od samega začetka in ritem igre držati skozi celotno srečanje. Predvsem bo potrebno igrati hitro, brez kompliciranja v nevtralni tretjini, čim hitreje bo potrebno podajati plošček iz palice na palico, da tekmecu vsilimo hiter način igre. Oba nasprotnika nam iz dosedanjih izkušenj nekako ležita, čeprav imata v svojih vrstah veliko tujcev, Lustenau Fince in Bregenzerwald Švede,” je pričakovanja pred obračunoma zaupal napadalec Julijan Pugelj.

Triglav_RokZupan

Hokejisti Celja se bodo v soboto doma pomerili s Feldkirchom, v nedeljo pa jih čaka slovenski obračun na Bledu. V državnem prvenstvu imajo Blejci in Celjani enako število točk, v ligi INL pa zasedata zadnji dve mesti. ”Pred nami je naporen vikend, ker bomo odigrali dve pomebni tekmi. V soboto bomo proti Feldkirchu morali začeti tako kot smo začeli pred štirinajstimi dnevi proti Zell am Seeju in Triglavu. Ne smemo se takoj na začetku zagnati v napad, prvo je pomembna igra v obrambi in pomagati svojemu vratarju. Če se bomo držali navodil trenerja in igrali tako kot pred štirinajstimi dnevi, sem prepričan, da ostanejo točke doma. Tekma z Bledom v nedeljo pa računamo na tri točke. Ne smemo jih podcenjevati, saj se zavedamo, da smo lansko sezono tekmo z Bledom odigrali slabo zaradi podcenjevanja. Upam pa seveda na uspešen vikend,” pred koncem tedna pravi napadalec Celja Nejc Kastelic.

Spored sedmega tedna:
Sobota, 1. november:
18.00 HK Celje – Feldkirch
18.55 HKMK Bled – Zell am See
19.30 Lustenau – Triglav Kranj
19.30 Bregenzerwald – Playboy Slavija

Nedelja, 2. november:
17.30 Lustenau – Playboy Slavija
17.30 Bregenzerwald – Triglav Kranj
18.00 SIJ Acroni Jesenice – Zell am See
18.55 HKMK Bled – HK Celje

Foto: Drago Cvetanovič, Rok Zupan