Ta konec tedna se bodo ekipe v ligi INL pomerile prvič v letu 2014. Tako v soboto kot v nedeljo bodo na delu vse slovenske ekipe, ki pa se ne bodo pomerile med seboj.

Ekipa Playboy Slavija bo obe tekmi ta konec tedna odigrala doma, v soboto jo čaka ponovitev zadnjega finala z Bregenzerwaldom, kjer so bili uspešni hokejisti iz Avstrije, ki ima na lestvici osem točk prednosti. ”Pred zaključkom leta smo uspeli premagat Bled in si povrnili nekaj izgubljene samozavesti. V soboto nas čaka ponovitev lanskega finala. Glede na to, da so bili nasprotniki uspešnejši v tem finalu in na letošnjem prvem medsebojnem obračunu v Avstriji, je čas, da jih premagamo, kar pa bo možno samo, če bomo dvignili raven naše igre v obrambi in napadu. Počasi se bomo začeli tudi pripravljati na končnico, nasprotnim ekipam pa bodo dali znak, da še nikakor nismo za odpis,” pred sobotnim obračunom pravi vratar Slavije Uroš Puš, nato pa nadaljuje: ”V nedeljo nas čaka tekma proti Feldkirchu,ki je po mojem mnenju ena od treh najboljših ekip v ligi INL, zato nas čaka nova težka tekma. Ne glede na to, gremo v obeh tekmah na zmago, ker vemo, da jo lahko dosežemo. A le z disciplino v igri celotnih 60 minut.”

Hokejiste Triglava čaka v soboto obračun s Kalternom, ki ima na lestvici le tri točke prednosti. Na prvi so bili Italijani prepričljivo boljši, zmagali so s 7:1. ”V soboto nas čaka pomembna domača tekma. Odigrati jo bo treba tako kot smo zadnjo lani z Gardeno, to je disciplinirano v obrambi, z zaustavljanjem nasprotnika že v srednji tretjini ter pri tem imeti čim manj izključitev in se čim manj obremenjevati s sodniki. Na prvi tekmi s Kalternom se je poznalo da smo tekmecu pustili malo preveč prostora za realizacijo napada, s tem so razvili svojo igro, vse to pa je botrovalo visokemu porazu,” razmišlja vratar Rok Stojanovič, ki dan zatem odhaja na zahtevno gostovanje v Eppan: “Z Eppanom smo se v Kranju kar dobro kosali, o zmagovalcu pa so takrat odločale malenkosti. S takšnim načinom igre, kot smo ga prikazali proti Gardeni, se nam lahko obeta dobra tekma in tudi nove točke.”

Ekipo Team Jesenice v soboto najprej čaka italijanski Merano, ki je na lestvici uvrščeni za Železarji, vendar pa ga je na prvi medsebojni tekmi premagal s 5:3. V nedeljo pa bodo izbranci Gorazda Reklja prekrižali palice s Zell am Seejem, ki trenutno zaseda četrto mesto lestvice. ”Izid iz Merana ni realen pokazatelj medsebojne moči. Na prvi tekmi in na prvem našem gostovanju nismo še zmogli pokazati tega kar znamo. Merano ne sodi med najtežje nasprotnike in s pravim pristopom, odnosom in željo, ki smo jo kazali na zadnjih tekmah, lahko osvojimo zmago. Zadnje tri osvojene zmage dvigujejo našo samozavest, istočasno pa nam to ne sme stopiti v glavo, ne smemo se čutiti nepremagljivega. Kaj hitro se nam to lahko maščuje. Vseeno so zmage dobra popotnica za naprej, igre, ki smo jih v zadnjem času pokazali, so bile dobre. V analizah smo videli, kje še delamo napake in to bomo poskušali odpraviti že v soboto. Vsekakor pa bo vse, kar bo manj kot zmaga, za nas razočaranje,” pred tekmama pravi branilec Anže Zupančič.

Maribor se bo zoperstavil dvema italijanskima moštvoma. V soboto Gardeni in dan zatem Neumarktu. ”Z Gardeno smo se na prvi tekmi dobro kosali polovico tekme, nato pa smo si privoščili neumne napake, kar je nasprotnik izkoristil. Kar pa se tiče Neumarkta, je to zame ob Eppanu najboljša ekipa. Igra hiter in napadalec hokej, hitro izkoristi napake proti tako neizkušenim ekipam kot smo mi. Neumarkt ima izkušene igralce, nekaj nekdanjih italijanskih reprezentantov in tujce, zato je izjemno močan,” je moč nasprotnikov ocenil kapetan Marko Ferlež. Drugi štajerski predstavnik Celje bo v soboto gostil Neumarkt in v nedeljo Gardeno. Blejce čaka v soboto Feldkirch, v nedeljo pa Bregenzerwald. ”Proti Feldkirchu velikih pričakovanj nimamo, saj gre za ekipo, ki je proti nam do zdaj dosegla največ zadetkov. Naš cilj je, da odigramo zbrano v obrambi ter prejmemo čim manj zadetkov. Proti nam so hokejisti Feldkircha prvo tekmo igrali zelo napadalno in to pričakujemo tudi tokrat. V nedeljo se bomo proti Bregenzerwaldu ravno tako morali osredotočiti na obrambo, saj se zavedamo, da so lanski finalisti, vendar bi jih lahko z dobro igro in njihovim podcenjevanjem lahko presenetili oziroma dosegli ugoden rezultat,” pred obema tekmama pravi napadalec Tevž Burazin.

Slovenske ekipe v 26. krogu lige INL:

Sobota, 4. januar:

18.00 Team Jesenice – Merano

18.00 Celje – Neumarkt

18.50 Bled – Feldkirch

19.00 Maribor – Gardena

19.00 Playboy Slavija – Bregenzerwald

19.15 Triglav Kranj – Kaltern

Slovenske ekipe v 27. krogu lige INL:

Nedelja, 5. januar:

13.50 Bled – Bregenzerwald

17.00 Playboy Slavija – Feldkirh

17.00 Maribor – Neumarkt

18.00 Team Jesenice – Zell am See

18.00 Eppan – Triglav Kranj

18.00 Celje – Gardena