V četrtek je bila v Kitzbühlu na sporedu novinarska konferenca, na kateri so se predstavile ekipe, ki bodo v sezono 2014/15 nastopile v ligi INL. Za naslov prvaka se bo borilo pet slovenskih in šest avstrijskih ekip.

To bo že tretja sezone v ligi INL, tudi tokrat je doživela nekaj sprememb. Italijanski klubi, za razliko od zadnje sezone, ne bodo nastopili. Tekmovalo bo 11 moštev, pet slovenskih in šest avstrijskih. Novi sta dve ekipi, HC Steelers Kapfenberg in EC ”Die Adler” Stadtwerke Kitzbühel.

Redni del se bo začel v soboto, 20. septembra, končal pa se bo 3. januarja 2015.  Vsaka ekipa bo odigrala s tekmecem eno tekmo doma in eno v gosteh. Po koncu prvega dela se bodo ekipe razdelile v dve skupini. V prvi bo nastopilo pet najuspešnejših moštev prvega dela, ki bodo že imela zagotovljeno mesto v končnici. Preostalih šest ekip se bo borilo za zadnja tri mesta, ki še vodijo v končnico. Sledi četrtfinale, ki se bo igralo na štiri zmage. Polfinale in finale se bosta odigrala na tri zmage. Najkasneje 12. aprila bo znan tudi prvak tekmovanja.

”Za naše klube bo to že tretja sezona v ligi INL. Pričakujem dobro in izenačeno tekmovanje. Kar se tiče italijanskih moštev, tu mi ne moremo nič storiti. Z avstrijsko hokejsko zvezo sodelujemo odlično, takšno sodelovanje pa si želimo tudi v prihodnosti,” je dejal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.