Na sestanku Inter-National-Lige (INL) je bilo odločeno: poleg moštev, ki so nastopala preteklo sezono, so se ligi na novo pridružili štirje slovenski in pet italijanskih klubov, ki tako tvorijo 15 moštev, ki bodo nastopala v sezoni 2013/14.


V petek so se v Salzburgu srečali predstavniki vseh zainteresiranih klubov in predstavniki hokejskih zvez Slovenije (HZS), Avstrije (ÖEHV) in Italije (FISG) ter se pogovarjali o pogojih skupne lige. Kar je bilo napovedano pred nekaj tedni, je bilo na tem sestanku dokončno sprejeto; v prihajajoči sezoni, bo sodelovalo skupno 15 ekip: 4 avstrijski, vključno z aktualnim prvakom EHC Bregenzerwald, 6 slovenskih, vključno z obema kluboma, ki sta sodelovala lansko sezoo (HK Slavija in HK Troglav Kranj), in 5 italijanskih klubov.

Sodelujoči klubi so se dogovorili, da se sezona lige INL prične v petek, 20. septembra 2013. V uvodnem krogu se bo odigralo 28 tekem (vsak klub bo odigral eno tekmo doma in eno v gosteh), nato pa se bodo glede na uvrstitev izoblikovale oblikovale tri skupine po pet ekip. Moštva, uvrščena od 1 do 5 mesta rednega dela, se bodo avtomatično uvrstila v četrtfinale. Moštva uvrščena od 6 do 15 mesta redne sezone, se bodo razdelila v dve kvalifikacijski skupini (“kvalifikacijski krog”). Skupina A: uvrščeni na 6, 8, 10, 12 in 14 mesto, skupina B: uvrščeni na 7, 9, 11, 13 in 15 mesto. V vsaki skupini zmagovalec prejme 3 bonus točke, drugo uvrščeni 2 in tretje 1 točko. Četrti in peti ne prejmeta nobene točke. Po razvrstitvi vsaka skupina odigra še dodatnih 8 tekem (kar pomeni, da vsak klub odigra še po eno tekmo doma in eno v gostih). Tri skupine bodo igrale tako imenovani vmesni krog.

V rednem delu in vmesnem krogu, se ob neodločenem rezultatu rednega dela tekme igra 5-minutni podaljšek (4 na 4) oziroma do zlatega gola. V primeru neodločenega rezultata, sledijo kazenski streli.

Točkovanje je bilo določeno na podlagi pravila treh točk, kar pomeni, da zmagovalec dobi tri točke, v rednem delu, zmagovalec po petminutnem podaljšku ali shootoutu dobi dve, poraženec (v primeru podaljška) pa eno točko.

Master skupina: je skupina prvih peto uvrščenih po uvodnem delu, ki se avtomatično kvalificirajo v četrtfinale. Prve tri ekipe imajo (po odigranem vmesnem krogu) pravico do izbire svojega nasprotnika v četrtfinalu. Seznam tekem bo na skupnem sestanku določen dan po zadnjem tekmovalnem dnevu rednega dela.

V dveh kvalifikacijskih skupinah se po osmih tekmah zmagovalec skupine kvalificira v četrtfinale, medtem ko drugo uvrščeni moštvi skupine A in skupine B med seboj igrata eno tekmo, zmagovalec pa zasede zadnje prosto, torej 8 mesto play-offa.

Končnica se igra po sistemu “best of five”, tekmovanje se zaključi 8. aprila 2014, ko bo razglašen prvak lige INL za sezono 2013/14.

V primeru neodločenega rezultata po rednem delu tekme a le v kolikor gre za odločujočo tekmo končnice, se igra 20-minutni podaljšek (4 na 4) oziroma do zlatega gola. Če po 20 min ni zadetka, je čiščenje ledu in sledi naslednjih 20 minut podaljška. Sicer veljajo pravila uvodnega kroga.

Vsak klub ima lahko v svojih vrstah štiri tuje igralce – med njimi dva, mlajša od 22 let in dva starejša.

Klubi v Ligi INL v sezoni 2013/14


Slovenija: Playboy HK Slavija Ljubljana HK Triglav Kranj, Bled HKMK, HDK Maribor, HK Celje, Team Jesenice

Avstrija: EHC Bregenzerwald (TV), Palaoro EHC Lustenau, FBI VEU Feldkirch, EK Zell am See

Italija: ASV Kaltern Hechte, HC Eppan Pirates, HC Merano Junior, HC Neumarkt, HC Gherdeina