V nedeljo se je v hokejski ligi INL končal prvi del tekmovanja, po katerem so se predstavniki vseh klubov sestali na sestanku v Kranjski Gori. Od slovenskih klubov so manjkali le predstavniki Maribora, od italijanskih moštev pa so manjkali predstavniki Eppana in Merana.

Predstavniki klubov so na začetku sestanka predstavili pogled na dozdajšnji potek tekmovanja. Vsi klubi so bili zadovoljni z dozdajšnjim potekom tekmovanja, poudarili so, da je takšno tekmovanje pozitivno za ekipe in lokalno skupnost ter da bodo sodelovali tudi v prihodnje. Tudi slovenska moštva so zadovoljna s tekmovanjem, večina pa jih je dodala, da bodo naredila vse, da bodo v novi sezoni še konkurenčnejša. Pri večini italijanskih moštev se je pojavilo le nekaj vprašanj v zvezi z igralnima dnevoma, saj bi si želeli igrati v petek in nedeljo. Skupni imenovalec vseh pogledov pa je, da ima tekmovanje še vedno veliko prostora na napredek. Klubi so predstavili tudi pojavljanje v medijih kot tudi obisk na tekmah, kjer se prav tako strinjajo, da je možno na tekme privabiti še več navijačev.

Predstavljena so bila tudi nekatera pravila za končnico. V primeru, da po rednem delu (60 minutah) ni zmagovalca, sledi 20 minutni podaljšek. Če tudi po 80 minutah igre ni znan zmagovalec, pride do novega 20 minutnega podaljška, kjer pa pride do spremembe, saj se igra štiri proti štirim. V končnici bodo tekme sodili štirje sodniki, dva glavna in dva linijska. Še največ debate je bilo deležno pravilo, ki klubom, v primeru, da se isti igralec večkrat stepe, nalaga plačilo denarne kazni. Pravilo bo stopilo v veljavo z začetkom drugega dela tekmovanja.

Po koncu vsake tekme bo proglašen tudi najboljši igralec v vsaki ekipi, ki bo prejel manjšo nagrado. V končnici se igralcem iz obeh ekip ne bo potrebno rokovati po vsaki tekmi, ta pa ne velja za zadnjo tekmo kroga končnice. Na tekmi, na kateri bo ena ekipa napredovala, druga pa izpadla, bo rokovanje igralcev in trenerjev potrebno. Pred vsako tekmo se bo predstavilo vsako začetno peterko in vratarja, ki bodo brez čelade na glavi stali ob ogradi, nato pa ob napovedi uradnega napovedovalca zadrsali na modro črto oziroma v gol.

Proti koncu sestanka so klubi okvirno sporočili, ali bodo v ligi INL igrali tudi v prihodnji sezoni. Od prisotnih predstavnikov so prav vsi potrdili, da nameravajo sodelovati tudi v sezoni 2014/15. Za pristop k ligi v prihodnji sezoni sta interes pokazala še dva avstrijska kluba.

Kvalifikacijska skupina A:

Spored 1. kroga:

Sobota, 25. januar:

18.00 Team Jesenice – Feldkirch

19.30 Merano – Triglav Kranj

Spored 2. kroga:

Nedelja, 26. januar:

18.00 Triglav Kranj – Feldkirch

18.00 Celje – Team Jesenice

Kvalifikacijska skupina B:

Spored 1. kroga:

Sobota, 25. januar:

19.30 Bregenzerwald – Kaltern

19.00 HK MK Bled – Playboy Slavija

Spored 2. kroga:

Nedelja, 26. januar:

17.30 Kaltern – HK MK Bled

Sreda, 29. januar:

19.00 Playboy Slavija – Maribor