V prvem srečanju svetovnega prvenstva divizije I, skupina A, je mlada slovenska reprezentanca doživela prepričljiv poraz proti Belorusom. Ti so predvsem v drugem in tretjem delu pokazali več od igre in zasluženo slavili, Risi pa so se borili skozi vse srečanje, vendar storili preveč napak, da bi nasprotniku lahko resneje parirali.
Slovenskim in beloruskim hokejistom je pripadla čast odigrati uvodno srečanje svetovnega prvenstva skupine A, divizije I, ki se je danes pričelo v poljskem Sanoku. Belorusi so pričeli za odtenek bolje, vendar so mladi Risi hitro ujeli ritem nasprotnika. Pri tem so si tudi prvi ustvarili resno priložnost. V četrti minuti sta si plošček pred golom nasprotnika priborila Nik Pem in Luka Petelin, Po kombinaciji je Petelin poskusil s strelom, ujel svoj odbitek in še enkrat nevarno poskusil, vendar uspeha ni bilo. Kmalu za tem se je v priložnosti znašel še Klemen Drozg, nekaj kasneje pa je poskušal še Nik Simšič. Vse poskuse je znal ukrotiti vratar Belorusije Mikhail Karnaukhov. V 12. minuti pa je Belorusom uspelo preiti v vodstvo. Po svojem strelu je Yegor Voronov prišel do odbitega ploščka in ga v drugem poskusu sprav za hrbet Žana Usa. Že v naslednjih sekundah so bili naši nasprotniki spet v lepi priložnosti, napadalec Belorusov pa je bil ustavljen s prekrškom. Slovenci so se odločno branili in nasprotnik ni prišel do priložnosti za nevaren strel. Vendar so se kmalu po tem, ko se je na led vrnil izključen slovenski branilec, ponovno veselili zadetka. Spet je bil po odbitku prvi pri ploščici Belorus, to pot Igor Varivonchik, z natančnim strelom v zgornji desni kot pa je bil Us še enkrat premagan. Risi se niso ustavili in napadali vse do zadnjih trenutkov srečanja, ko je po podaji Petelina zadel Nik Pem. In ko se je na klopi Slovenije še proslavljala lepa akcija soigralcev, so Belorusi takoj zapretili, po samostojnem prodoru pa je z natančnim strelom prednost na dva zadetka vrnil Yegor Voronov.

Selektor Gorazd Drinovec je pred začetkom drugega dela v vratih zamenjal Žana Usa za Tomaža Trelca. Belorusi so bili v prvi polovici te tretjine nevarnejši nasprotnik in slovenska reprezentanca je imela veliko težav z branjenjem svojega gola. Po seriji napadov so si Belorusi izsilili prednost igralca več in že takoj na začetku te prednosti zatresli vratnico. V nadaljevanju so bili manj nevarni, Risi pa so se ponovno odlično branili. Šele po izteku kazni so Slovenci nekoliko lažje zadihali, Jaka Podrekar pa je prestregel podajo in prvič v drugem delu nevarno poskusil. Že v naslednjem napadu je v gneči poskušal Nik Simšič, nato pa je sledil hiter protinapad Belorusov, ki se je končal z zadetkom. Slovenska reprezentanca je kmalu izsilila svojo prvo priložnost z igralcem več, odlična poteza Pema in Drozga pa je povsem izigrala obrambo nasprotnika, tako da je Luka Petelin plošček pospravil v nebranjeno mrežo. V podobni priložnosti so se Risi znašli malo pred koncem druge tretjine, vendar je za nevarnejšo akcijo zmanjkalo časa. Večji del kazni Belorusom pa je ostal za tretji del.

Slovencem power playa ni uspelo izkoristiti, je pa Belorusom uspelo izkoristiti napako slovenske obrambe in si prednost še povečati.  Tudi v nadaljnjih minutah so bili naši nasprotniki nevarnejši, Risi pa so si prvo pravo priložnost v tretji tretjini priigrali šele v sedmi minuti tega dela, ko se je odlično odkril Nik Simšič, njegov strel pa je za malo zgrešil cilj. Le nekaj trenutkov kasneje se je Slovencem ponudila priložnost v power playu, ob naletu pa je Nikita Voles prijel tudi disciplinsko kazen. Grešili so tudi Risi in od priložnosti ni bilo nič. V 55. Minuti se je risom ponudila nova priložnost ob igri z igralcem več, težave pri organizaciji napada pa so pripeljale do hitrega protinapada Belorusov, ki so to tudi izkoristili in še enkrat zadeli. Takoj za tem je branilec Miha Potočnik prednost igralca več spremenil v zadetek, pol minute kasneje pa so Belorusi v akciji za gledalce postavili končni izid. Slovenci so ob koncu zamudili še priložnost v igri z dvema igralcema več, v napadih pa niso bili nevarni. Belorusi so zasluženo slavili zmago, za igralca tekme pa je bil pri Slovencih izbran Klemen Drozg.

Slovenija : Belorusija 3:7

(1:3, 1:1, 1:3)

Sanok Arena. Gledalcev: 100. Sodniki: Pitoscia (ZDA), Hlavaty (CZE), Piragič (CRO)

Strelci: 0:1 Voronov (Kogalev, 12.), 0:2 Varivonchik (Rybichik, Kryskin, 15.), 1:2 Pem (Drozg, Petelin, 20.), 1:3 Voronov (Lisovets, 20.), 1:4 Ambrozheichik (Gavrus, Kryskin, 35.), 2:4 Petelin (Drozg, Pem, 36., PP1), 2:5 Kirechko (43.), 2:6 Gavrus (Karakulko, 55., SH1), 3:6 Potočnik (Podrekar, Uduč, 55., PP1), 3:7 Gavrus (Ambrozheichik, Karakulko, 56.)

Kazenske minute: Slovenija 6 (2, 2, 2), Belorusija 22 (0, 4, 8+10 (Voles))

Streli na gol: Slovenija 22 (12, 5, 5), Belorusija (48 (14, 18, 16)

Slovenija: Us, Trelc, Kraigher, Logar, Pem, Petelin, Drozg, Potočnik, Stan, Uduč, Grošelj, Podrekar, Škrjanec, Jeklič, Ograjenšek, Jezovšek, Simšič, Čepon, Jazbec, Vinčec, Kelc, Hadžič. Trener: Gorazd Drinovec.