Predsednik republike Borut Pahor je danes generalnemu sekretarju Hokejske zveze Slovenije Dejanu Kontrecu slavnostno predal dres slovenske hokejske reprezentance s podpisi slovenskih reprezentantov ter hokejsko palico najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Oba predmeta je namreč Hokejska zveza Slovenija, ob podpori predsednika republike, ponudila na dražbi, izkupiček pa bo namenjen usposabljanju mladih hokejistov do 18 let, ki bodo letos novembra odšli po hokejsko znanje v Kanado.

Spodbujen z odličnim uspehom slovenske hokejske reprezentance na zadnjih zimskih olimpijskih igrah, se je predsednik republike odločil, da skupaj s Hokejsko zvezo Slovenije mladim hokejskim upom pomaga izvesti pot v zibelko hokeja, v Kanado. Hokejisti, stari do 18 let, bodo letos novembra na povabilo kanadske srednje šole iz Nove Škotske Park View Education Centre, odpotovali v Kanado, kjer bodo z vrstniki kalili hokejske veščine. Ob talentu, ki ga imajo slovenski hokejski igralci, bi si lahko kateri izmed njih zagotovil tudi nadaljevanje kariere v Severni Ameriki. Ker pa so stroški takšne poti za starše marsikaterega nadobudnega hokejista nedosegljivi, se je predsednik republike odločil, da z dobrodelno dražbo dresa slovenske hokejske reprezentance s podpisi reprezentantov in hokejske palice najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, mladim upom priskoči na pomoč.

Borut Pahor

Generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije se je predsedniku republike zahvalil za podporo in poudaril, kako pomembno je s takšnimi akcijami spodbujati mlade hokejiste, saj bodo lahko obiskali zibelko hokeja, Kanado. “Zbrali smo več kot 16.000 EUR in tako mladim hokejistom približali uresničitev sanj o profesionalni športni karieri«, je dejal Kontrec ob predaji obeh predmetov in se zahvalil vsem, ki so v dražbi sodelovali. Predsednik republike pa se je Hokejski zvezi Slovenije zahvalil za sodelovanje, saj je iz dane obljube, nastala izredno pozitivna akcija, ki bo mladim hokejistom omogočila, da sami doživijo hokejske sanje. “Zbrana sredstva so presegla moja pričakovanja. Iskreno se želim zahvaliti vsem donatorjem, ki so pomagali, da bomo v Sloveniji tudi v prihodnje doživljali hokejsko pravljico”, je dejal predsednik.

Ob tej priložnosti je predsednik republike namreč izpolnil obljubo, ki jo je dal, ko je v Sočiju želel spodbuditi čimveč golov slovenskih hokejistov. Pojasnil je, da si borbeni nastop hokejistov na Zimskih olimpijskih igrah v Sočiju zasluži vse spoštovanje.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5996270333087275377?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: Drago Cvetanovič