Dan pred odhodom hokejske reprezentance na olimpijske igre je bil v dvorani Tivoli organiziran Dan slovenskega hokeja, kjer so se v dobrodelne namene zbirala sredstva za Klub slovenskih olimpijcev. Skupaj je bilo zbranih 7.000 evrov, ki bodo namenjeni za socialno ogrožene olimpijce.

Tretjega februarja je bil v dvorani Tivoli organiziran Dan slovenskega hokeja, kjer sta bili ob bogatem programu na sporedu tudi dve tekmi. Na prvi so se igralci z največ naslovi državnega prvaka pomerili s selekcijo igralcev v ligi INL, na drugi pa so igralci olimpijske reprezentance prekrižali palice z igralci, ki so sodelovali na olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu.

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je izkupiček od prodaje vstopnic in prostovoljnih prispevkov šel v dobrodelne namene. Izkupiček je namreč namenjen socialno ogroženim olimpijcem, ki so nas pred časom navduševali. Slavnostno je bil izkupiček izročen predsedniku Slovenske olimpijske akademije Miroslavu Cerarju v torek na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. Izkupiček v višini 7.000 evrov sta mu predala predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

Foto: Aleš Fevžer