V preteklih sezonah je srečanje v kategoriji mlajših dečkov med Blejci in Jeseničani pomenil derbi, z vsem kar to ime nosi. Srečanja teh dveh nasprotnikov so bila negotova in izenačena, borbena in zanimiva.

V teh tekmah se  je sreča nasmehnila enkrat enim, enkrat drugim. Na prvem srečanju letošnje sezone med omenjenima ekipama pa je blejska ekipa zasenčila nasprotnika. Da Jeseničanom ne bo lahko, se je pokazalo že v uvodnih trenutnih srečanja. Domači so hitro prišli v vodstvo in skozi srečanje svojo prednost le še povečevali.

 

Jeseničani so sicer poskušali v napadih loviti nasprotnika, vendar so bili Blejci premočni. Prednost se je še posebej odrazila v napadalnih akcijah, kjer malim železarjem nič ni šlo od rok, če pa so že prišli do strela, pa je bil vedno na mestu vratar Bleda. Na drugi strani so se domači hokejisti izkazali kot zelo učinkoviti, vsaka njihova akcija je bila še kako nevarna za jeseniško obrambo in njihovega vratarja. Trud Jeseničanov se ni poplačal, prednost Blejcev pa je rasla in rasla.

 

Do izraza je prišla predvsem neuigranost Jeseničanov. Ob zaprti Podmežakli hokejski brezdomci lahko le upajo na čim bolj ugodne termine, ki jim jih namenijo v dvoranah na Bledu ali v Kranju. Treningi pred šesto uro zjutraj nikakor ne morejo biti kvalitetni, zato bo potrebno nekaj potrpljenja, da ekipa vsaj skozi tekme ujame neko uigranost. Da se da delati učinkovito in dobro tudi v takih razmerah so pred leti pokazali kranjski hokejisti, ki so kar nekaj sezon lovili proste termine na Bledu in Jesenicah.
Izid srečanja:


HK MK Bled : HD mladi Jesenice
8:0

(3:0, 3:0, 2:0)