Končano je državno prvenstvo v kategoriji mlajših dečkov. Včerajšnje večerno srečanje je upravičilo ime finale državnega prvenstva. Mladi hokejisti Bleda in Jesenic pa so priredili pravi festival hokeja na ledu, odločilno tretje srečanje finalne serije pa je postreglo z vsem lepim, kar hokej ponuja. Žal je tako, da je zmagovalec lahko le eden.

Vse v dvorani na Bledu je bilo nared za proslavljanje naslova državnega prvaka. Pred tekmo je bilo le vprašanje, kdo bo tisti, ki se bo veselil. B ekipa blejskega kluba je bila v manjši prednosti zaradi domačega terena, Jeseničani pa, kot vedno, željni trofej. Mladi Železarčki so tudi pričeli bolje odločilno srečanje. Vodstvo z dvema zadetkoma prednosti je v tako pomembnih srečanjih že kaj hitro lahko odločilno. Mladi Labodi pa so še v prvem delu izid znižali.

Finale je upravičilo svoje ime (foto: Urška Herak Rener)

Finale je upravičilo svoje ime (foto: Urška Herak Rener)

V drugem delu se je drama nadaljevala. Jeseničani so ponovno pobegnili na dva gola prednosti, vendar je bil domač pritisk  prevelik. Iz akcije v akcijo so bili Blejci bližje nasprotniku, podpora s tribun pa je vzpodbujala modre in rdeče. Labodi so najprej nasprotnika ujeli, do konca drugega dela pa že prešli v prednost. Ob drugem odmoru je bilo že 4:3 za domače.

Ni bilo popuščanja (foto: Urška Herak Rener)

Ni bilo popuščanja (foto: Urška Herak Rener)

Odločitev je padla v zadnjih 15. minutah. Jeseničani se niso dali in izid spet izenačili. Napetost je rasla, in čeprav majhni fantiči, so s pristopom pokazali, da imajo veliko, pravo športno srce. Prednost v igri se je malo nagnila na eno stran in takoj za tem na drugo, dokler domači niso dosegli še petega zadetka in s tem odločili prvenstvo. poskusi Jesenic se do konca srečanja niso izšli. Naslov državnega prvaka pri mlajših dečkih je osvojila “B” ekipa HK MK Bled.

Naslov prvaka zasluženo na Bledu (foto: Urška Herak Rener)

Naslov prvaka zasluženo na Bledu (foto: Urška Herak Rener)

Na tretjem mesti je “A” ekipa HK MK Bled, s tem pa blejska hokejska šola dokazuje svoj primat v tej starostni kategoriji. Kar 34 blejskih mladeničev (po 17 na posamezno ekipo) je ves čas sezone krojilo vrh lestvice državnega prvenstva. Popolno blejsko sezono so z vstopom v finale nekako pokvarili Jeseničani. Pokal in medalje so zasluženo v rokah tako Blejcev kot tudi Jeseničanov.

Fotogalerija finalnega srečanja!

Izidi finala:
Jesenice – HD mladi Jesenice : HK MK Bled “B” – 3:2
Bled – HK MK Bled “B” : HD mladi Jesenice – 4:2
Bled – HK MK Bled “B” : HD mladi Jesenice – 5:4

Končni vrstni red državnega prvenstva:
1. HK MK Bled ekipa B
2. HD mladi Jesenice
3. HK MK Bled ekipa A
4. HK Olimpija
5. HK Slavija junior
6. HDK Maribor
7. HK Celje
8. HK Triglav

Zdravljica v čast zmagovalcem (foto: Urška Herak Rener)

Zdravljica v čast zmagovalcem (foto: Urška Herak Rener)