Sredini dvoboji v INL so postregli z večerom slovenskih obračunov. Vseh šest slovenskih predstavnikov se je pomerilo med seboj. V gorenjski prestolnici je potekal tudi gorenjski obračun Triglava in Bleda, na Jesenicah so se pomerili Železarji in Celjani, v Zalogu pa so v dobrodelnem večeru palice prekrižali hokejisti Slavije in Maribora. Zmag so se veselile domače ekipe, na Gorenjskem s prepričljivima rezultatoma, v Zalogu pa po drami.

 

Hokejisti Triglava so v srečanje proti Bledu vstopili kot velik favorit. Z igro skozi vseh 60 minuto so to vlogo potrdili in osvojili prepričljivo zmago. Blejci so se trudili svojo kožo čim dražje prodati in v minutah svoje igre tudi pokazali, da skozi prvenstvena srečanja napredujejo. V prvi polovici prve tretjine so se Orli dvakrat branili v igri z igralcem manj, nasprotniku pa vseeno niso dovolili veselja. Tudi sami so se borili z neučinkovitostjo v napadu vse dokler veteran Anže Terlikar ni dosegel vodilnega zadetka. Kmalu mu je sledil še branilec Luka Logar in s svojim zadetkom postavil izid prvega dela. V drugi tretjini so domači hokejisti le še povišali prednost. Kaj kmalu po začetku srednjega dela srečanja je za nov zadetek poskrbel Sebastjan Grošelj, ki je učinkovito zaključil akcijo celotnega napada. Triglav je v nadaljevanju imel vse niti igre v svojih rokah, zamudil pa dve zaporedni priložnosti v igri z igralcem več. Štiri minute pred iztekom druge tretjine je zadel še Žan Zupan in prednost Triglava je bila že zelo visoka. Bled ni uspel pokazati tiste igre, s katero je na svojem ledu presenetil kranjske hokejiste. Ampak vztrajnost in trud se jim je poplačal v uvodu zadnje tretjine, ko je svoj prvenec v INL dosegel Gašper Tišov. Ampak Orli so odgovorili hitro in zelo učinkovito. V treh minutah so dosegli tri zadetke, ob Zupanu in Logarju se je s svojim prvim zadetkom proslavil še Miha Ješe. V zadnji minuti srečanja je v samostojni akciji zablestel še Jernej Vodnjov in postavil piko na i visoki kranjski zmagi.

 

Čeprav se je tudi jeseniško srečanje končalo z visoko zmago domače ekipe, pa zmaga ni bila tako prepričljiva kot kranjska. Jeseničani so v uvodnih minutah sicer aktivno napadali, a le do zadetka, ki ga je spretno dosegel Aleš Remar. Po vodstvu Jeseničani niso več prikazali svoje prave igre in gosti so vzpostavili ravnotežje. Kljub temu so se štiri minute pred koncem prve tretjine zadetka veselili Železarji, ko je branilec Aleš Jeklič z močnim in natančnim strelom ugnal izredno razpoloženega vratarja Luko Koštomaja. Druga tretjina tudi ni prinesla veliko razburljivih trenutkov. Jeseničani so sicer napadali, drugi del pa pričeli ob prednosti dveh igralcev več. Kasneje se jim je še enkrat ponudila priložnost v power playu, ki Jeseničanom že nekaj tekem dela preglavice, zadetek pa so prejeli ob prvi celjski prednosti igralca več. Strelec Matic Zupanc pa ni prebudil Jeseničanov in na drugi odmor sta ekipi odšli ob majhni jeseniški prednosti, zahvaljujoč tudi Maticu Bohu, ki je preprečil še nekaj nevarnih celjskih poizkusov. V zadnji del pa so Železarji le vstopili, kot se je od njih pričakovalo. Kapetan Miha Brus je prevzel odgovornost nase in v pol minute dvakrat premagal Koštomaja. Domačim je igra stekla in v nadaljevanju so z lahkoto prehajali pred gol nasprotnika. Pred golom sta bila nato uspešna še Nik Lahajnar in Urban Sodja, po natančni akciji pa je plošček v nebranjen del gola poslal branilec Anže Zupančič.

V Zalogu pa so na srečanje posvetili humanitarnemu cilju. Movember ni le mesec, ko si moški pustijo rasti brke, ampak gre za ozaveščanje o raku na prostati, zahrbtni bolezni, v boj proti kateri pa je stopila posebna fundacija. Z zbiranjem sredstev pomaga v boju proti tej bolezni in Založani so konkretno vstopili v ta projekt. Po svečanem uvodu s slovensko himno, se je boj na ledu tudi začel. Uvod, pa tudi nadaljevanje je povsem pripadel domači ekipi. Želja po treh točkah je bila velika in izražena z vsakim napadom. Lisjaki so se uspešno branili, napadli pa le redko. Nekoliko nevarnejši so bili le v igri z igralcem več. A v prvem delu se mreži nista zatresli, zato pa je zadetek padel že v uvodnih minutah druge tretjine. Tilen Zagorc Pilko je bil uspešen v power playu. Založani bi svojo prednost še lahko povišali tudi skozi nekaj napadov v nadaljevanju, čeprav premoč ni bila več tako izrazita. Novo veselje je prišlo po desetih minutah, ko je nasprotnega vratarja s strelom iz nevtralnega dela igrišča presenetil Luka Kar. Lisjaki pa so imeli svoje račune in so v odločilni del vstopili napadalno. Čeprav je Slavija odgovorila na igro Mariborčanov, so v drugi tretjini zadevali le Lisjaki. Hiter zadetek Luke Vinčeca ob prednosti igralca več je tekmo naredil povsem odprto, za dramatično nadaljevanje pa je osem minut pred iztekom rednega dela poskrbel Tadej Kelc. Domača ofenziva ni prinesla spremembe izida, srečanje pa je svoj konec iskalo v dodatnih petih minutah igre. Obe ekipi sta bili v obrambnih nalogah uspešni, zmagovalca pa je tako odločila loterija kazenskih strelov. Zaloški Movember game je še z drugim uspešno izpeljanim kazenskim strelom odločil Klemen Sodržnik in svoji ekipi zagotovil dve novi točki ter navijačem Slavije pripravil lepši večer.

 

HK Triglav : HK MK Bled 8:1 (2:0, 2:0, 4:1)
Strelci za Triglav: Terlikar, Logar (2), Grošelj, Zupan (2), Ješe, Vodnjov
Strelec za Bled: Tišov

 

Team Jesenice : HK Celje 7:1 (2:0, 0.1, 5:0)
Strelci za Jesenice: Remar, Jeklič A., Brus (2), Lahajnar, Sodja, Zupančič
Strelec za Celje: Zupanc

 

HK Playboy Slavija : HDK Maribor 3:2 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih
Strelci za Slavijo: Zagorc Pilko, Kar, Sodržnik (GWS)
Strelca za Maribor: Vinčec, Kelc

Še zadetki s tekme na Jesenicah: