25. april 2017, Sankt Peterburg – Slovenska moška izbrana vrsta je, po zaključku priprav na slovenskih tleh in prijateljski tekmi z Italijo, odpotovala na zadnjo etapo priprav pred svetovnim prvenstvom elitne divizije, ki se že čez deset dni začenja v Parizu in Kölnu. Bazni tabor slovenskih risov naslednjih sedem dni bo drugo največje rusko mesto – Sankt Peterburg in Jubilejna palača športov, ki je svetovno hokejsko elito gostila v lanski sezoni.

IMG_0379_resize

Slovenski risi so po poletu z novega terminala zagrebškega letališča, prek Frankfurta, v poznih popoldanskih urah pristali na letališču Pulkovo v Sankt Peterburgu, kjer jih je pričakalo še precej zimsko vreme. Po prevzemu opreme, ki je – kar nikakor ni nepomembno – prispela v celoti, je slovensko reprezentanco že čakal avtobus ter jih odpeljal proti dvorani, v kateri bodo domovali vse do prihodnjega torka. Kljub dolgotrajnemu prebijanju skozi prometne zamaške miljonskega mesta so naši hokejisiti v večernih urah prispeli na cilj dobro razpoloženi. Spoznavni večer z ruskim ledom jim je dobro del, saj so si po celotnem dnevu potovanja lahko končno pretegnili noge in razgibali mišice.

IMG_0443_resize

Slovensko reprezentanco jutri, v sredo, popoldne čaka nov trening na ledu, na katerem bo strokovnin štab naše izbrane vrste s selektorjem Nikom Zupančičem na čelu poskušal izpiliti nekatere podrobnosti, ki so se pokazale na dosedanjih pripravljalnih tekmah.

IMG_0425_resize

Jubilejna palača športov, ki bo, poleg zaključne faze priprav slovenske reprezentance, od 27. do 29. aprila gostila tudi “Alrosa Cup”, na katerem bodo nastopile Norveška, Rusija U25 in Slovenija, je bila zgrajena leta 1967, kot darilo ruske zveze sindikatov mestu Sankt Peterburg ob 50. obletnici sovjetske oblasti. Dolga leta je bila domovanje ruske košarkarske ekipe Sparta Sankt Peterburg, nato pa so v letih 2007-09 in kasneje še 2015-16 sledila obsežna obnovitvena dela, da bi lahko v lanskem letu gostila najboljše hokejiste sveta.