19. maj 2017, Köln – Na letnem kongresu Mednarodne hokejske zveze IIHF, ki se odvija ob robu svetovnega prvenstva elitne divizije, so bile danes sprejete odločitve o gostiteljstvih mednarodnih tekmovanj v prihodnji sezoni.

Slovenija bo tako od 9. do 15. decembra 2017 na Bledu gostila svetovno prvenstvo v kategoriji do 20 let Divizije I, Skupine B, kjer se bo naša izbrana vrsta U20 pomerila z reprezentancami Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine.

Prav tako bo Slovenija od 7. do 13. aprila 2018 na Bledu gostila svetovno prvenstvo za ženske Divizije II, Skupine A, kjer se bodo risinje borile skupaj z Avstralijo, Mehiko, Nizozemsko, Severno Korejo in Veliko Britanijo.

Članska izbrana vrsta se bo za novo vstopnico med elito potegovala na svetovnem prvenstvu Divizije I, Skupine A, ki bo od 22. do 28. aprila 2018 potekalo v Budimpešti (Madžarska), na katerem bodo našim risom nasproti stale reprezentance Italije, Kazahstana, Madžarske, Poljske in Velike Britanije.

Reprezentanca mladih risov do 18 let bo, po osvojitvi prvega mesta na domačem svetovnem prvenstvu pretekli mesec na Bledu, od 2. do 8. aprila 2018 nastopila na svetovnem prvenstvu U18 Divizije I, Skupine A v Rigi (Latvija), kjer bodo nasprotnice Danska, Kazahstan, Latvija, Nemčija in Norveška.

Kongres IIHF je gostiteljstvo Svetovnega prvenstva elitne divizije leta 2021 dodelil Latviji in Belorusiji. ki sta, z enim glasom prednosti, premagali Finsko.

Udeleženci kongresa so tudi potrdili predlog širitve ženske elitne divizije iz dosedanjih osem na deset članic, zaradi katere v letošnji in prihodnji sezoni v nižjih divizijah ne bo nazadovanj zadnjeuvrščenih reprezentanc.