24. maj 2019, Bratislava – Na rednem letnem kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki poteka ob robu svetovnega prvenstva elitne divizije, so bile danes sprejete odločitve o gostiteljstvih mednarodnih tekmovanj v prihodnji sezoni.

Člani

Slovenska moška članska izbrana vrsta bo uvrstitev med svetovno hokejsko elito znova napadala na domačem prvenstvu Divizije I-A, ki bo od 24. do 30. aprila 2020 potekalo v ljubljanski Areni Stožice. Naši risi bodo merili moči z reprezentancami Avstrije, Francije, Južne Koreje, Madžarske in Romunije.

Še pred tem pa bodo člani novembra letos svojo formo brusili na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge v Rigi (Latvija), kjer bodo njihovi nasprotniki Belorusija, Francija in Latvija, ter nato še februarja prihodnje leto na Jesenicah (Slovenija) v sklopu olimpijskih kvalifikacij skupine G, v kateri bodo risi merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz predkvalifikacij (skupine K, L ali M). Zmagovalec skupine G bo igral končne kvalifikacije v eni izmed skupin: D, E ali F. Zmagovalci iz omenjenih treh skupin se uvrstijo na prihodnje Olimpijske igre.

Članice

Slovenska ženska reprezentanca, ki si je v letošnji sezoni izborila pravico nastopa v višjem kakovostnem razredu, bo od 28. marca do 3. aprila 2020 v poljskih Katovicah nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-B. Risinje bodo svoje moči merile z izbranimi vrstami Italije, Južne Koreje, Kazahstana, Kitajske in Poljske.

U20

Reprezentanca mladih risov do 20 let, ki je v letošnji sezoni z osvojenim prvim mestom na prvenstvu prav tako napredovala v višjo divizijo, bo v prihajajoči sezoni nastopila na svetovnem prvenstvu Dvizije I-A, ki bo od 8. do 14. decembra 2019 potekalo v beloruskem Minsku. Na prvenstvu bodo, poleg Slovenije, nastopile še izbrane vrste Avstrije, Belorusije, Danske, Latvije in Norveške.

Pred tem bodo mladi risi med novembrskim klubskim premorom odpotovali v Francijo na mednarodni turnir, kjer bodo svoje moči preizkušali z ekipami Francije, Italije in Madžarske.

U18

Slovenska moška reprezentanca do 18 let bo od 12. do 18. aprila 2020 v italijanskem Asiagu nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-B, kjer bodo, ob slovenski izbrani vrsti, nastopili še hokejisti Avstrije, Italije, Madžarske, Poljske in Ukrajine.

V novembrskem reprezentančnem zboru pa jih v Italiji čaka mednarodni turnir z nasprotniki Avstrijo, Italijo in Madžarsko, ter nato februarja prihodnje leto še domači turnir, kjer se bodo predvidoma na Bledu, pomerili z izbranimi vrstami Francije, Italije in Madžarske.

U16

Mlada moška izbrana vrsta do 16 let bo v novembru odpotovala na Madžarsko, kjer se bo udeležila mednarodnega turnirja z nasprotniki Avstrijo, Italijo in Madžarsko; v decembru pa v Italijo, kjer bo odigrala dve tekmi proti izbranima vrstama Avstrije in Italije.

U15

Najmlajši risi do 15 let bodo februarja prihodnje leto, predvidoma v Kranju, gostili mednarodni turnir, na katerem bodo nastopile izbrane vrste Avstrije, Italije in Madžarske.