26. september 2018, Ljubljana – Predsedstvo Hokejske zveze Slovenije je na septembrski seji potrdilo programski načrt dela in sestavo strokovnih štabov slovenskih hokejskih reprezentanc v sezoni 2018/19.

Člani

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

Članska izbrana vrsta se bo v letošnji sezoni prvič sestala v začetku novembra, ko bo v Ljubljani opravila dvodnevne priprave, nato pa bo odpotovala v Belorusijo, kjer se bo udeležila mednarodnega turnirja iz niza Euro Ice Hockey Challenge. Na turnirju slovenske reprezentante čakajo tekme z ekipami Belorusije, Francije in Latvije.

V drugem reprezentančnem ciklusu naše rise v prvem tednu februarja prihodnje leto čakajo priprave v njihovi tradicionalni bazi na Bledu, ki se bodo zaključile z mednarodnim turnirjem, na katerem bodo svoje moči merili z Belorusijo, Italijo in Madžarsko.

Zaključek reprezentančne sezone se bo za člansko reprezentanco začel sredi meseca aprila, ko se bo le ta zbrala na Bledu oziroma Jesenicah, ter v sklopu priprav predvidoma odigrala prijateljske tekme z Avstrijo, Italijo in Madžarsko. V nadaljevanju pa se bo od 29. aprila do 5. maja v kazahstanski prestolnici Astana udeležila svetovnega prvenstva Divizije I-A, ter si na dvobojih z Belorusijo, Kazahstanom, Korejo Litvo in Madžarsko poskušala izboriti vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja.

Reprezentanco bo v letošnji sezoni vodil selektor Ivo Jan, kateremu bodo pomagali pomočnik Mike Zettel, trener vratarjev Klemen Mohorič in Dejan Varl, kot video analitik. “Mike je bil moj trener, ko sem igral v Gradcu. Njegov način dela mi je dobro poznan, tako da vem kaj z njim pridobim v trenerski ekipi,” je svojo odločitev o pomočniku komentiral selektor Ivo Jan. V strokovnem štabu bosta za tehnično podporo še naprej skrbela Milan Dragan in Drago Terlikar, terapevta Janez Mikolič in Jure Ferjanič ter reprezentančni zdravnik Klemen Stražar. Vodja reprezentance je Peter Rožič.

Članice

Women Team Slovenia_official

Slovenske risinje bodo, v primerjavi z minulimi sezonami, v letošnji sezoni svoj program izpeljale v povečanem obsegu, saj bo večina igralk, ki sestavlja žensko reprezentanco od septembra letos do marca prihodnje leto, poleg tekmovanja za državno prvenstvo,  sodelovala tudi v Elite Women’s Hockey League (EWHL), kjer nastopajo klubi iz Avstrije, Italije, Kazahstana in Madžarske.

Zaključne priprave za žensko izbrano vrsto so predvidene takoj po zaključku klubskih tekmovanj, v drugi polovici meseca marca. Dekleta bodo po opravljenih petdnevnih pripravah, v sklopu katerih bodo predvidoma odigrale tudi dve prijateljski tekmi, odpotovale v Dumfries na Škotskem. Tam jih na svetovnem prvenstvu Divizije II-A od 2. do 8. aprila čakajo Avstralija, Mehika, Severna Koreja, Španija in Velika Britanija.

Strokovni štab ženske reprezentance ostaja v novi sezoni nespremenjen. Glavnemu trenerju Francu “Aciju” Ferjaniču bosta pomagala Boštjan Kos in trener vratark Matej Duh. Za tehnično brezhibnost opreme deklet bo skrbel Bojan Čampa, za njihovo dobro počutje pa terapevtka Petra Knez. Vodja reprezentance je Barbara Kavčič.

U-20
Foto: Sara Ros

Foto: Sara Ros

Mlada moška reprezentanca do 20 let se je, tako kot vsako leto, na prvih pripravah sestala že v juliju, ko je na Bledu in Jesenicah opravila enotedenske priprave ter v sklopu le teh odigrala tudi dve prijateljski tekmi proti reprezentancama Poljske in Italije.

Novembrski premor v klubskih tekmovanjih bodo mladi risi izkoristili za tri-dnevne priprave na Jesenicah, nato pa jih bo pot vodila v Budimpešto na mednarodni turnir štirih držav: Francije, Italije, Madžarske in Slovenije.

Zaključek sezone bo tudi tokrat v decembru, ko se bodo prve dni v mesecu mladi slovenski hokejisti zbrali na Jesenicah oziroma Bledu, opravili petdnevne zaključne priprave, ter na to odpotovali proti Poljski. Tam jih pred začetkom svetovnega prvenstva Divizije I-B v Tychyu, čaka še pripravljalna tekma proti ekipi Vitkovice U20, nato pa od 8. do 14. decembra obračuni z Italijo, Japonsko, Madžarsko, Poljsko in Ukrajino.

Vodenje trenerskega štaba reprezentance U20 je že poleti prevzel Aleš Burnik, ob pomoči Lovra Bajca in trenerja vratarjev Andreja Hočevarja. V štabu sta še tehnični vodji Andraž Berlisk in Anton Prostor ter terapevt Janez Mikolič. Vodja reprezentance je Zdravko Bobnarič.

U-18

RisiU18_april 2018_web

Slovenska izbrana vrsta do 18 let se bo v tej sezoni prvič zbrala v začetku novembra, ko jo čaka mednarodni turnir na Jesenicah z nasprotniki iz Avstrije, Italije in Madžarske. Še pred tem pa bo opravila tri-dnevne priprave na Bledu. Priprave mladih risov se bodo nadaljevale tretji konec tedna v decembru, ko se bodo le ti zbrali v Kranju na dvodnevnem reprezentančnem kampu.

Podoben program, kot v novembru mlade hokejiste čaka tudi v februarskem klubskem premoru. Dvodnevne priprave na Bledu bodo zaključili z mednarodnim turnirjem v Italiji, kjer bodo merili moči s Francozi, Italijani in Madžari.

Finale sezone reprezentanco čaka v drugem tednu aprila, ko se bodo na Bledu zbrali na šestdnevnih pripravah, nato pa od 14. do 20 aprila v madžarskem Szeherfehervarju odigrali pet tekem svetovnega prvenstva Divizije I-B proti izbranim vrstam Avstrije, Italije, japonske, Madžarske in Velike Britanije.

Trenersko krmilo je v tokratni sezoni v roke prevzel Jaka Adlešič, kateremu bodo pomagali krmariti še Gorazd Drinovec, Matej Hočevar – kolikor mu bodo dopuščale klubske obveznosti, ter trener vratarjev Peter Škrabelj. Tehnični vodja še naprej ostaja Leopold Bizalj, terapevt pa Jan Babič. Vodja reprezentance je Anže Kolenc.

U-16 in U-15

2017_11_RisiU16 - St.Pölten (6)

Selekciji najmlajših risov do 16 let in do 15 let sta se že v začetku avgusta udeležili mednarodnega turnirja CCM Euro Invite Bled, še pred tem pa so oboji v Ljubljani in na Bledu opravili dvodnevne priprave.

Mladi hokejisti do 16 let imajo v načrtu dela naslednji reprezentančni zbor v mesecu novembru, ko bodo, po dvodnevnih pripravah v Kranju, odpotovali na mednarodni turnir v italijanski Asiago; skoraj enak program pa jih čaka tudi v sredini decembra.

Selekcija do 15 let bo v novembru in decembru opravila enodnevni reprezentančni zbor, nato pa v začetku februarja dvodnevne priprave, ki jih bo zaključila z udeležbo na mednarodnem turnirju v avstrijskem Sankt Pöltenu.

Vodenje trenerskega štaba obeh selekcij v novi sezoni prevzema Robert Pesjak, kateremu bosta ob boku stala pomočnika Domen Jemec in Rok Prusnik ter tehnični vodja Rok Stipanovič. Vodja obeh reprezentanc je Uroš Ban.