V 24. krogu hokejske lige INL, ki bo na sporedu v četrtek, bosta na sporedu dva slovenska obračuna. V Podmežakli se bosta pomerili ekipi Team Jesenice in Playboy Slavija, Triglav pričakuje Celje. Na Bled prihaja Merano, Maribor je prost.

V hokejski ligi INL praznični dnevi ne pomenijo premora, v četrtek, ki sicer ni redni igralci dan, bodo na sporedu tekme 24. kroga. V Podmežakli se bosta med seboj pomerili najvišji uvrščeni slovenski ekipi Team Jesenice in Playboy Slavija. Med obema moštvoma je na lestvici le točka razlike, prvo medsebojno tekmo so dobili hokejisti iz Zaloga. ”Glede na zadnje rezultate so Jeseničani v prednosti. Naša igra, predvsem na zadnji tekmi, je katastrofalna. Tako od mene, kot tudi do zadnjega igralca na klopi. Če želimo v tej sezoni napraviti nek rezultat, se bomo morali zbuditi in igrati, kot zahtevajo in opozarjajo trenerji. Sicer pa je četrtkov cilj znan. Šteje le zmaga, ki bi nam prinesla primat najboljše slovenske ekipe v ligi INL. Če želimo osvojiti tri točke, bomo morali odigrati bolj odgovorno, zbrano in z večjo mero želje,” pred tekmo opozarja vratar Slavije Uroš Puš. Svoje račune pa imajo tudi Jeseničani, razkril jih je branilec Aleš Jeklič: Zvečer bomo storili vse, da zmagamo. Radi bi se maščevali za poraz iz prvega medsebojnega srečanja, ob tem pa želimo gledalcem v Podmežakli podariti božično darilo. Zato bo treba v srečanje vstopiti zbrano in odločno. Na nasprotnika bo potrebno pritiskati že pred njihovim golom, čim bolj pa bo treba nadzirati dogajanje v srednjem delu. Nasprotnika bomo poskušali siliti v napake, ob hitri igri pa si priigrati čiste priložnosti za zadetek. Verjamem v naš uspeh.

Na Gorenjskem bo na sporedu še en obračun slovenskih ekip. Triglav, ki zaseda 11. mesto, se bo pomeril s predzadnjim Celjem. ”Mislim, da so Celjani nasprotnik katerega se da z našo dobro igro in pravim pristopom premagati. Seveda ne bo lahko, saj Celje glede na začetek sezone nakazuje izboljšanje forme. Od takrat, ko smo v Celju v uvodni tekmi letošnje INL sezone zmagali s 4:1, so tudi nekoliko spremenili ekipo, ampak ob naši pravi igri nič od tega ne bi smelo povzročati prevelikih težav,” razmišlja branilec Kranja Miha Potočnik, ki prejšnji konec tedna zaradi obveznosti v reprezentanci do 20 let ni nastopal za klub. Celjani prihajajo v Kranj ohrabreni po zadnji zmagi Kalternu. ”Zadnji konec tedna smo odigrali dokaj dobro. V soboto niti še nismo bili v popolni postavi, saj so nam manjkali reprezentanti do 20 leta starosti. V četrtek bomo praktično v popolni postavi, sicer pa imamo v garderobi nekaj težav z boleznimi. Od prve tekme s Triglavom, s katerim smo igrali v prvem krogu, je minilo že kar nekaj časa. Upam, da bomo ponovili nedeljsko tekmo. Proti Kalternu smo namreč igrali resnično dobro, uspelo se nam je vrniti po zaostanku, s tem pa smo pokazali karakter. Upam, da bo proti Triglavu enako,” pa je pred četrtkovim obračunom dejal trener Rok Rojšek.

Novo presenečenje pa bodo iskali pri Bledu, ki je s petimi točkami na zadnjem mestu lestvice. Morda bodo do nove točke prišli prav proti Meranu, ki je uvrščen tri mesta pred Blejci: ”Naša pričakovanja so vedno visoka, želimo si zmagati. Naša ekipa počasi raste, napreduje, tako da so tudi rezultati v zadnjem času boljši. Merano je kakovostna ekipa, ki ima v ekipi nekaj zelo dobrih posameznikov. Je pa tudi Merano premagljiva ekipa, kar so dokazale tudi slovenske ekipe, ki so ga že premagovale. Zato bomo skušali presenetiti in priti do ugodnega rezultata,” pravi trener Bleda Andrej Brodnik.

Slovenske ekipe v 24. krogu lige INL.

Četrtek, 26. december:

13.50 HKMK Bled – Merano

18.00 Triglav Kranj – Celje

18.00 Team Jesenice – Playboy Slavija