Pred hokejisti v ligi INL sta le še zadnja kroga prvega dela. Prva tekma bo odigrana že v petek, ko se bosta pomerila Gardena in Bled. Ta konec bo na sporedu le en slovenski obračun, v nedeljo se bodo pomerile Team Jesenice in Bled.

Ta konec tedna se bo končal prvi del lige INL, že prihodnji konec tedna pa se bodo nadaljevali boji za uvrstitev v končnico. Od slovenskih ekip bodo prvi na ledene ploskve stopili že v petek hokejisti Bleda, ki gostujejo v Gardeni. ”Gardena trenutno zaseda prvo mesto na lestvici, zato nas prav gotovo čaka izredno težka tekma. Ima dobre domače igralce, piko na i pa ekipi dodajo izvrstni tujci. Od prve minute moramo biti zbrani in borbeni v obrambi, lahko pa se nadejamo tudi nekaj priložnosti v napadu, ki jih moramo maksimalno izkoristiti. Cilj je nadaljevati nekoliko boljšo igro, ki smo jo kazali v preteklih krogih in drago prodati svojo kožo,” se pred obračunom ne predaja Jaka Zor, ki je nato razkril tudi pričakovanja pred nedeljsko tekmo proti Jesenicam: ”Jeseničani so v zadnjih nekaj tekmah pokazali svojo pravo vrednost, ko so nanizali kar nekaj dobrih iger. Med drugim so na domačem terenu gladko odpravili eno najboljših ekip v ligi, avstrijski Zell am See. Skušali bomo čim bolje zapirati srednjo tretjino in poizkusili preprečiti hitre jeseniške vhode v našo tretjino. To bo ključnega pomena, saj nam bodo nasproti stali izjemni drsalci. Jeseničani so favoriti, toda mi se ne predajamo.”

Kranjski Triglav bo imel na sporedu tekmo le v soboto, ko bo pred domačimi navijači gostoval Neumarkt, ki je prvi obračun dobil prepričljivo z 9:0. V taboru Triglava imajo kar nekaj težav s poškodbami, kar pa bodo igralci odmislili. Napadalec Miha Ješe pred tekmo samozavestno napoveduje: ”Zagotovo se bomo nasprotniku postavili po robu, saj bi nam zmaga vlila dodatno samozavest, ki je še kako dobrodošla za nadaljevanje drugega dela sezone. Želja po zmagi je velika, saj smo na zadnjih dveh tekmah na domačem ledu ostali praznih rok. Čeprav je tekmec favorit, menim, da se v Kranju vsaka prednost izniči. Neumarkt prvič prihaja v Kranj, zato jo je nekaj tudi na naši strani, seveda pa jo bo potrebno izkoristiti. Zagotovo so ekipa z več izkušnjami, vendar s tem se ne obremenjujemo. Zelo dobrodošel bo povratek nekaterih igralcev, žal pa je tudi nekaj novih poškodb.”

V Zalogu bo sobota v znamenju dobrodelnosti. Igralci pozivajo navijače, naj na tekmo prinesejo knjige, ki bi prišle v poštev za otroke, ki obiskujejo osnovno šolo. Sicer pa se bo Slavija zoperstavila Eppanu. ”Eppan je zelo kakovostna ekipa, ki ima nekaj izjemnih posameznikov, nekateri so tudi igrali v ligi NHL. Prvo tekmo so nas hokejisti Eppana presenetili z dvema hitrima zadetkoma, ko so nas dobili še malo ‘zaspane’ in v krču, ker nismo vedeli kaj pričakovati od ekipe, proti kateri igraš prvič v življenju. Ampak mislim, da če nadaljujemo s tako igro, ki smo jo prikazali na zadnjih nekaj tekmah, nas ne sme biti strah. Bom ponovil stavek našega vratarja, ki je dejal ‘če bomo dobro igrali in če bo vratar dobro branil, bo zmaga prišla sama od sebe!’,” razmišlja Klemen Sodržnik, ki bo v nedeljo s soigralci odpotoval na gostovanje v Zell am See: ”Ekipa Zell am Seeja nam je dobro poznana. Gre za ekipo, ki je vedno bila vedno med najboljšimi, ne glede na to, v kateri ligi je igrala. Na tekmi bo zelo pomembna koncentracija in disciplina v obrambi, kajti vsako najmanjšo napako znajo nasprotniki kaznovati. Za napad pa mislim, da se je počasi začel prebujati in zadevati. Pričakujem zelo težko tekmo in vem, da bomo dali vse od seb. in Domov lahko prinesemo vse tri točke.”

Hokejiste Celja čakata dve gostovanji. V se odpravljajo v italijanski Merano, v nedeljo pa še v avstrijski Lustenau. Maribor bo odigral tekmi proti istima tekmecema, vendar pa v obratnem vrstnem redu. Ekipa Team Jesenice bo v nedeljo gostovala v Kalternu, dan zatem pa še, kot že omenjeno, na Bledu.

 

Slovenske ekipe v 29. krogu lige INL:

Petek, 17. januar:
20.30 Gardena – Bled

Sobota, 18. januar:
19.00 Playboy Slavija – Eppan
19.15 Triglav Kranj – Neumarkt
19.30 Lustenau – Maribor
19.30 Merano – Celje
19.30 Kaltern – Team Jesenice

 

Nedelja, 19. januar:

13.15 Bled – Team Jesenice
17.30 Lustenau – Celje
17.30 Zell am See – Playboy Slavija
18.00 Merano – Maribor

 

Foto: Drago Cvetanovič