V soboto se začenja drugi del hokejske lige INL. Slovenske ekipe čakajo boji v obeh kvalifikacijskih skupinah. V soboto bo na Bledu gostovala Playboy Slavija, Team Jesenice čaka pomemben obračun proti Feldkirchu.

Vseh šest slovenskih ekip nadaljuje tekmovanje v obeh kvalifikacijskih skupinah, kjer je le še za tri moštva prostor, da se prebijejo v končnico. V soboto čaka ekipo Team Jesenice pred domačimi navijači pomemben obračun proti Feldkirchu, ki zaseda prvo mesto v kvalifikacijski skupini A. Z zmago bi se Železarji povzpeli na vrh skupine A. ”Smo v težki skupini, kjer lahko odloča vsaka malenkost. Feldkirch je odlična ekipa, vendar imamo tudi mi svoje adute. Doma tekem ne smemo izgubljati, zato šteje v soboto le zmaga,” je samozavesten napadalec Jure Dolinšek.

V nedeljo čaka Jeseničane gostovanje v Celju, ki je v soboto prost, v drugi del tekmovanja pa ni prenesel nobene točke. Mladi napadalec iz knežjega mesta Matic Zupan pred obračunom pravi: ”Pred nedeljsko tekmo proti Jesenicam imam dober občutek, ekipa funkcionira dobro, vendar nas je v zadnjem času zadel val poškodb in vsak izmed fantov, ki v nedeljo ne bo mogel obuti drsalk bo v ekipi hud primanjkljaj. Vendar nič ne moremo proti višji sili. Ekipa je ena izmed mlajših v ligi, tako da edino, kar se pričakuje od nas je, da damo vse od sebe. V tej sezoni smo si pa že dokazali, da če stopimo skupaj, znamo igrati odličen hokej. V nedeljsko tekmo gremo odločno in upamo še na tisti kanček športne sreče na naši strani, ki lahko odloči zmagovalca tekme.”

V skupini A nastopa tudi kranjski Triglav, ki v soboto odhaja na gostovanje v Merano, v nedeljo pa bo doma prekrižal palice s Feldkirchom. ”Merano nam s svojo igro, pri kateri nima ravno hitrih drsalcev, ustreza in to bo treba izkoristiti. V vmesnem času so se pri Meranu sicer okrepili, vendar se s tem ne obremenjujemo. Res nas nekaj manjka, a tudi tu ne bomo iskali izgovorov. Cel teden se že pripravljamo na nastope v tej skupini, tako da gremo v Merano po zmago,” se je izkušeni Anže Terlikar najprej ozrl proti sobotni tekmi, nato pa ocenil še nedeljskega tekmeca: ”Feldkirch je moštvo z močno mednarodno zasedbo in visokimi cilji, vendar menim, da jih na našem igrišču lahko znova premagamo. Seveda bo za to potrebno odigrati popolno, disciplinirano obrambo, v napadu pa doseči kakšen zadetek več.”

V kvalifikacijski skupini B se bosta v soboto pomerila Bled in Slavija. ”Slavija je vedno neugoden nasprotnik. Ima veliko igralcev, ki so sposobni zadeti, igrajo pa tudi dokaj disciplinirano igro v obrambi. Lahko se nadejamo kakšne priložnosti v napadu, ki pa jih bo treba maksimalno izkoristiti, če želimo ukrasti kakšno točko,” pred slovenskim obračunom pravi vratar Bleda Nace Kapus, ki je nato razkril tudi pričakovanja pred nedeljsko tekmo: ”V nedeljo igramo proti Kalternu. Tam smo na prvi tekmi sezone dokazali, da lahko igramo dober hokej in da je nasprotnik premagljiv. Poskusili bomo ponoviti dobro igro in odnesti tri točke, ki jih bomo krvavo potrebovali v boju za mesta, ki vodijo v končnico.” Slavija bo tekmo drugega kroga odigrala v sredo, pred domačimi navijači bo gostila Maribor.

Kvalifikacijska skupina A:

Spored 1. kroga:

Sobota, 25. januar:

18.00 Team Jesenice – Feldkirch

19.30 Merano – Triglav Kranj

Spored 2. kroga:

Nedelja, 26. januar:

18.00 Triglav Kranj – Feldkirch

18.00 Celje – Team Jesenice

Kvalifikacijska skupina B:

Spored 1. kroga:

Sobota, 25. januar:

19.00 HK MK Bled – Playboy Slavija

Spored 2. kroga:

Nedelja, 26. januar:

17.30 Kaltern – HK MK Bled

Sreda, 29. januar:

19.00 Playboy Slavija – Maribor

Foto: Drago Cvetanovič