V nedeljo bo odigran šesti krog hokejske lige INL, na sporedu bo tudi slovenski obračun, v katerem se bosta pomerila Celje in Triglav. Playboy Slavija doma pričakuje Kaltern, Maribor odhaja v Bregenzerwald, Jesenice pa v Merano.

Kranjčane in Celjane čaka kar dvojni medsebojni program. Najprej se bodo pomerili v nedeljo v okviru šestega kroga, nato pa še v sredo, ko bodo odigrali peti krog. Obe dozdajšnji medsebojni tekmi sta pripadli Triglavu iz Kranja, ki je prvič zmagal s 4:1, drugič pa 4:3 po izvajanju kazenskih strelov. ”V Celju bomo odigrali tako kot igramo že celo sezono – s poudarkom na obrambnih nalogah in disciplinirano, zato menim, da če se bomo držali navodil trenerja, uspeh ne bi smel izostati,” pred nedeljskih obračunom pravi branilec Aljaž Novak.

Železarji odhajajo na gostovanje v Merano, ki so ga prejšnjo soboto pred domačimi navijači premagali s 5:3. Merana se bomo lotili brez kakršnega koli pretiranega taktiziranja. Odigrali bomo na vso moč, napadali z vseh strani, poskušali bomo z našo hitro igro. Delali bomo enako, kot smo delali na Jesenicah, še posebej v zadnji tretjini medsebojnega obračuna. Ne bomo popuščali v nobenem delu igre, imamo veliko kvalitete in to nas bo vodilo do zmage,” o receptu za zmago pravi Nik Lahajnar.

Mariborčane po sobotnem porazu proti Kaltenu tudi v nedeljo čaka gostovanje, odhajajo k aktualnem prvaku Bregenzerwaldu. Hokejisti Playboy Slavije se bodo doma pomerili s Kalternom.