V hokejski ligi INL sta ta vikend na sporedu le še zadnja kroga. Od slovenskih ekip sta v borbi za končnico le še Team Jesenice in Playboy Slavija, medtem ko so preostale že izpadle iz bojev za preboj med najboljših osem moštev.

Pred ekipami v ligi INL sta le še zadnji dve oziroma ena tekma v drugem delu tekmovanja, nato pa bodo nekatera moštva končala z nastopi, preostalih osem pa bo nadaljevalo z boji v končnici. Od slovenskih ekip sta v igri za končnico le še Team Jesenice in Playboy Slavija, ki bi se po enem izmed scenarijev lahko pomerila v dodatni tekmi za zadnje mesto, ki še vodi v končnico. Hokejisti iz Zaloga na lestvici v skupini B zasedajo drugo mesto, na vrh se ne morejo več povzpeti, za ohranitev omenjenega mesta, ki prinaša dodatno tekmo za preboj med osem najboljših ekip, pa mora svojo zadnjo tekmo zmagati oziroma mora Kaltern izgubiti. Slavijo sicer v soboto ne čaka najlažje delo, saj gostuje pri  vodilnem Bregenzerwaldu, s katerim se je pomerila v lanskem finalu.

Kaltern bo v nedeljo gostoval pri Mariboru. Lisjaki se bodo v soboto pomerili še z Bledom v gosteh. Blejci v nedeljo gostujejo v Bregenzerwaldu. ”V domači dvorani nam nasproti stoji klub iz Maribora, ki nam je po izkušnjah igralcev in finačnem stanju najbolj podoben. To smo se zavedali že na začetku sezone in vedeli, da tam lahko lovimo naše točke in zmage, kar so pokazali tudi rezultati. Doma nam jih je že uspelo premagati in verjamem, da to lahko ponovimo. Nekoliko nas sicer pestijo poškodbe, ampak so se mladi igralci dobro vklopili v ekipo, in uspešno zapolnjujejo mesta na naši klopi. Maribor se je za zadnji del okrepil z vratarjem, ki nam ga na zadjem srečanju ni uspelo premagati. Mislim, da je to samo dodatna motivacija, da si bomo želeli plošček spraviti za njegov hrbet. Če nam to uspe je zmaga dosegljiva,” pred sobotno tekmo pravi Martin Potočnik, nato pa dodaja: ”V nedeljo se odpravljamo na gostovanje v Dornbirn, kjer bomo igrali proti ekipi Bregenzerwald. Ta ekipa sicer nima svoje dvorane, vendar so njihove tekme vselej dobro obiskane, kar pri domačih navijačih pogrešamo. To je naša zadnja tekma v letošnji sezoni. Nasprotnik je v naši skupini na vodilnem mestu in realno gledano o zmagi težko govorim. Smo se pa že nekajkrat proti njim izkazali z dobro igro in jim otežili pot do treh točk.”

V skupini A imajo Jesenice enako število točk kot vodilni Feldkirch, vendar pa tudi tekmo več. V soboto se bosta obe ekipi pomerili med seboj, za Železarje šteje le zmaga. “Na zadnji tekmi proti Celju smo skozi srečanje dvigovali ritem igre in na koncu prikazali igro, ki je bila dobra in nas navdaja z optimizmom. Feldkirch je vsekakor favorit srečanja, mi pa odhajamo na pot z željo pokazati našo pravo igro. V obrambi napak ne bo smelo biti. Igramo hiter hokej, ki nam bo zanesljivo ponudil dovolj priložnosti. Te moramo izkoristitit, če želimo priti do zmage. Le zmaga nam prinaša neposredno uvrstitev v končnico. Ni pa potrebno poudarjati, da je naš cilj na tej tekmi zmaga. Na njo resno računamo, ta pa nam prinaša tudi prvo mesto v naši kvalifikacijski skupini,” pred obračunom pravi Denis Rakovič. V isti skupini bo v soboto Triglav prekrižal palice z Meranom, v nedeljo pa bo gostoval v Feldkirchu. “Izgubljene točke v Meranu iz začetka razigravanja za končnico zdaj še kako pogrešamo, saj bi bil pogled na lestvico glede končnice bolj optimističen. Igra Merana nam izredno ustreza, saj niso tako drsalno močna ekipa kot ostala italijanska moštva. Zadnja srečanja tudi sicer res igramo zelo dobro, ni prevelikih nihanj v igri, tako da v soboto pričakujem novo, četrto zaporedno zmago,” pred sobotnim obračunom napoveduje kapetan Anže Ahačič, nato pa se obrača še k nedeljskemu:  “V nedeljo v Feldkirchu pričakujem težko tekmo. Odločala bo naša igra v obrambi. Ekipa Feldkircha ima kar nekaj odličnih strelcev v ekipi, ki potrebujejo zelo malo prostora za doseganje zadetkov. Doma smo jih kar dvakrat premagali, mogoče jim naše majhno igrišče nekako ne ustreza, na gostovanju pa smo visoko izgubili. Težko karkoli napovem, obljubljam pa boj do konca.”  V nedeljo čaka zadnja tekma Celje, ki bo doma pričakal Merano.

FOTO: Drago Cvetanovič