30. september 2019, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je na polletnem kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki je minuli teden potekal v Rimu, uradno predstavila logotipa svetovnega prvenstva Divizije I-A v Ljubljani in olimpijskih predkvalifikacij Skupine G na Jesenicah.

Osnovni motiv obeh logotipov je ris, ki je simbol slovenskih hokejskih reprezentanc že vse od sezone 2001/2002, ko je slovenska članska izbrana vrsta prvič v zgodovini samostojne države zaigrala v elitni diviziji svetovnega hokeja. Risa v logotipu svetovnega prvenstva krasijo tri zvezde iz grba Republike Slovenije, medtem ko med zobmi drži pak, na katerem je simboliziran najvišji slovenski vrh.

Udeleženci kongresa so, na predlog slovenske krovne organizacije, obenem potrdili, da bo prvenstvo potekalo od 27. aprila do 3. maja 2020 v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bodo naši risi pod taktirko novega selektorja Matjaža Kopitarja borili za vrnitev med svetovno hokejsko elito.

Dvorana v ljubljanskem Tivoliju, ki je doslej gostila devet hokejskih prvenstev IIHF, bo, po zadnji prenovi  leta 2000, za tokratni turnir doživela novo posodobitev, s katero bodo tudi po koncu tekmovanja izboljšani pogoji za hokej v Tivoliju. Prav slednje je, poleg finančnih razlogov, eden izmed osrednjih argumentov za odločitev HZS, da prvenstvo priredi na tivolskem ledu.

Svetovno hokejsko prvenstvo se po desetih letih vrača v hram slovenskega hokeja – dvorano Tivoli, kjer je dosegel prvi največji uspeh – uvrstitev v elitno divizijo svetovnega hokeja. Neverjetna navijaška atmosfera bo zagotovo največji čar prvenstva. Bližina mestnega jedra glavnega mesta ponuja veliko aktivnosti po hokejskem spektaklu, bližina slovenskih turističnih biserov pa priložnost za zanimive dnevne izlete v času prostih dni,” je ob tej priložnosti dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec.

Začetek prodaje vstopnic za tekme svetovnega prvenstva je načrtovan v prihodnjih tednih, potem ko bo dokončno določen razpored tekem svetovnega prvenstva.