23. maj 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je včeraj slovenskim klubom ter krovnim hokejskim organizacijam in klubom na Hrvaškem in v Srbiji posredovala propozicije z razpisom klubskih tekmovanj HZS v sezoni 2018/19.

HZS v prihodnji sezoni razpisuje tekmovanja v šestih starostnih kategorijah. V članski kategoriji so tako za člane razpisana Mednarodna hokejska liga (IHL), državno prvenstvo Slovenije in Pokal Slovenije ter za članice državno prvenstvo Slovenije. V kategorijah mladincev (U18), kadetov (U16), dečkov (U14) in mlajših dečkov (U12) lahko klubi prijavijo svoje ekipe v tekmovanje Mednarodne hokejske lige (IHL), ki obenem šteje tudi za državno prvenstvo Slovenije v posamezni starostni kategorji. V kategoriji malčkov (U10) pa bo HZS v sodelovanju s posameznimi klubi v sezoni 2018/19 organizirala mednarodne turnirje.

Povabljeni klubi morajo svoj interes za sodelovanje v posameznem tekmovanju priglasiti najkasneje do petka, 15. junija 2018.

Tekmovalna komisija in vodja tekmovanja bodo na podlagi prispelih prijav in izpolnjevanja zahtevanih pogojev določili tekmovalni sistem ter razpored tekem v posamezni kategoriji.