Drugi dan tekmovanja na mladinskem svetovnem prvenstvu divizije I v Franciji našim hokejistom za nasprotnika prinaša reprezentanco Danske. To so z izkupičkom prvega dne veliko bolj zadovoljni kot naši mladi risi. Slovenci so si nastop popoldanskega nasprotnika ogledali v živo in verjamejo, da je uspeh na tekmi realno dosegljiv.

Po tekmi z Belorusijo je bilo v garderobi Slovenije kar nekaj slabe volje. Vendar je poraz le sestavni del športa in izgubiti proti Belorusom nikakor ni tragedija. Igra v tretjem delu prvega srečanja je pokazala, da naša reprezentanca ima vse potrebno tudi za uspeh, le nekaj predrznosti manjka. Tega se mladeniči zavedajo in za novo srečanje napovedujejo drugačen pristop in nek drug, bolj krvoločen izraz slovenskega risa. Po včerajšnjem popoldanskem počitku je ekipa zvečer odšla na tekmo med domačini in Danci. Ogledali so si nasprotnika, ki v naslednjih dneh prihajata naproti. Misli so pobegnile od dvoboja z Belorusi in se usmerile v to, kje in kako najti luknje v obrambi Dancev in Francozov. Pogledi naprej so postali veliko bolj optimistični.

“Zanimiv je bil ogled včerajšnje tekme med Danci in Francozi. Danci igrajo manj agresivno kot Belorusi. Poznamo se s prvenstva izpred dveh let, ko smo jih premagali. So zelo dobri strelci, ki ne potrebujejo veliko prostora in časa za doseganje zadetkov. Mi moramo pokazati veliko več, kot smo na prvem srečanju. Več bomo morali drsati, biti bolj trden v obrambi, izkoristiti svoje priložnosti, predvsem pa mnogo več streljati na gol. Prepričan sem, da si po porazu z Belorusi ne želimo tako nadaljevati še danes. Možno je vse, Belorusi so nam dali dobro šolo, Dancem tega ne bomo dovolili,” je mnenje napadalca Tadeja Snoja.

Doseči je treba zadetek, pa če tudi na silo

Naši mladi hokejisti so prepričani, da je najslabši dan na prvenstvu za njimi. Francozi so dobršen del tekme proti Dancem igrali enakovredno ter dobili potrditev, da so predstavniki iz Skandinavije premagljivi. Vsaj branilec Gal Židan vidi priložnosti tudi na današnji tekmi: “Danci so poznani kot zelo urejena reprezentanca. Njihovi reprezentanti igrajo tekme na višjem nivoju kot večina nas in so zelo dobro pripravljeni. Vendar niso nepremagljivi. To smo videli na tekmi Dancev  proti Francozom. Naš pristop mora biti povsem drugačen kot včeraj. Vložiti bo potrebno več energije, moramo si ploščka želeti, napadati in predvsem več streljati. V obrambi moramo biti še bolj odločni, skozi vso srečanje pa pustiti srce na igrišču. Želeti si moramo zmago, ob igri pred goloma pa biti zelo agresiven. Če ne bo šlo zlepa, bo pa potrebno kakšen plošček kar poriniti čez golovo črto. Odbite ploščke moramo poskusiti odbiti v gol, drugi ali tretji poskusi po strelu pa pridejo le z agresivnostjo. Za zmago rabimo zadetke.”

Ob tem res ni več kaj dodati. Želje po zmagi mladi risi ne skrivajo. Je težko dosegljiva a ni nemogoča. Novo srečanje naše reprezentante pa čaka danes ob 15.30. Priprave nanj že potekajo.