Na drugi tekmi pripravljalnega turnirja mladih reprezentanc pred SP prve divizije v francoskem Amiensu, sta bili danes odigrani drugi tekmi. Mladi Risi so tokrat izvlekli remi s francoskimi vrstniki, ki pa so bili boljši po kazenskih strelih. Na drugi tekmi so Italijani premagali Madžare z 2:1.

Tekmo so bolje začeli Francozi in dolgo časa narekovali tempo, že v uvodnih minutah pa uspeli zadeti. Po uspešnem nastopu dan prej in po “shutoutu” v Ljubljani, se je Luka Gračnar že preselil v Pontebbo in bo z reprezentanco do 20 let priprave opravil do konca. Na koncu je Hrušičan zbral 35 obramb in predvsem v tretji tretjini svoje delo opravil perfektno. Zaostanek se je povišal še v prvi tretjini. Bliskovito akcijo je zaključil Joris Bedin, kar pa Risov ni zbudilo in Francozi so bili predvsem v prvi tretjini boljši.

Dober začetek nadaljevanja je obudil misli na zmago, čeprav je bilo do konca tekme še daleč. Slovenci so po odmoru zaigrali povsem drugače in se uspeli otresti začetnega krča, v 23. minuti pa prek Žana Zupana znižali. Kljub boljši igri pa izenačenja ni bilo vse do začetka druge tretjine. Edino francosko izključitev so Risi z uigrano akcijo izkoristili in že po treh minutah zadnjega dela izenačili. Po drugem slovenskem golu so se tudi Francozi potegnili nekoliko nazaj in priložnosti je bilo manj. Vseeno pa je v tretji tretjini Slovenija streljala večkrat na gol in pokazala več želje, vendar je za uspeh zmanjkalo nekaj sreče. Po kazenskih strelih je bila boljša Francija.

Jutri dopoldan bodo Risi prosti, že ob 13. uri pa jih čaka zadnja tekma turnirja proti Madžarski.

Slovenija – Francija 2:3 (0:2, 1:0, 1:0; 0:0; 0:1) – po k.s.

Pontebba, dvorana Pala Vuerich. Sodniki: Moschen, M. Christeli, C. Christeli (vsi Italija)

Strelci: 0:1 Remi (Thomas, Carpentier, 5.), 0:2 Bedin (Carpentier, 13.), 1:2 Zupan (Petelin, 23.), 2:2 Koblar (Planko, Logar, 43., PP1), 2:3 –

Kazenske minute: Slovenija 2 (2, 0, 0), Francija 2 (0, 0, 2)