Na zadnji tekmi svetovnega prvenstva Divizije I-A do 18 let, so mladi slovenski upi igrali proti Belorusiji in na koncu gladko izgubili z 1:5.

Za Slovenijo ta tekma v ničemer več ni odločala, saj so že po porazu proti Franciji izpadli iz Divizije I-A, vendar vseeno so fantje v tekmo odšli z željo, da jo dobijo. Selektor Valerij Šahraj je v vrata postavil Tomaža Trelca, ki je tako dobil priložnost, da se izkaže. Prva tretjina je praktično minila brez večjih posebnosti. Obe strani sta sicer imeli priložnosti za zadetek, vendar sta bila tako Trelc, kot beloruski vratar Kozlovski vedno na mestu in sta svoji mreži ohranila nedotaknjeni, nekoliko več od igre pa so vseeno imeli mladi Slovenci, ki so v prvi tretjini prikazali zelo borbeno igro, vendar je, tako kot že celotno prvenstvo, šepala realizacija v zaključnih strelih.

Prva polovica druge tretjine je ponovno pripadel mladim risom, saj je takoj na začetku druge tretjine beloruski igralec Igor Leonenko dobil kazen 2+2 minuti in Slovenci so imeli kar štiri minute na ledu igralca več, vendar ponovno niso izkoristili priložnosti in rezultat je ostal 0:0. Kmalu po izteku kazni Leonenka je za 2 minuti na klop za kaznovane odšel še Sergei Stankevich in Slovenci še enkrat več niso uspeli zadeti, čeprav so imeli kar nekaj priložnosti. V 28. minuti tekme pa je bil izključen Tilen Kalan in Belorusi so prvič v drugi tretjini lahko malo lažje zadihali in malo pred iztekom kazni je Maxim Titok uspel zadeti za 0:1. Zbranost slovenskim risom je po prejetem zadetku nekoliko padla in tako sta bila izključena Matic Jeklič v 31. in Tilen Kalan v 33. minuti, Belorusi pa so minuto kasneje še drugič uspeli izkoristiti igralca več na ledu in povedli z 0:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine in Slovenci so ponovno morali loviti zaostanek.

Tretja tretjina se je za Slovence pričela izjemno. Že v 42. minuti sta Tim Ograjenšek in Žan Jezovšek izvedla lepo akcijo in Ograjenšek je lepo podal do Jezovška, ta pa je suvereno matiral Kozlovskega ter izid znižal na 1:2. Sledila je prava ofenziva mladih Slovencev, ki so vse stavili v napad, vendar niso bili uspešni, pri tem pa še pozabili na obrambo in tako je v 47. minuti Vyacheslav Fadeyev iz protinapada zadel za 1:3. V nadaljevanju mladim risom v napadu ni in ni šlo, Belorusi pa so imeli kar nekaj priložnosti za novi zadetek. Dmitri Gerasimovich je v 52. minuti izkoristil eno izmed teh priložnosti in Belorusijo popeljal v vodstvo z 1:4. Slovencem je po tem zadetku padla vsa morala in samo še čakali so na zaključno sireno. Še pred tem je Matic Govejšek storil prekršek za kazenski strel in Dmitri Ambrozheichik je premagal Tomaža Trelca in postavil končni izid 1:5 za Belorusijo. Slovenija je tako izgubila še peto tekmo na tem prvenstvu in prvenstvo končala brez ene same osvojene točke.

Slovenija – Belorusija 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Streli na gol: 31:22 (13:7, 11:8, 7:7)
Kazenske minute: 10:10 (2:2, 6:6, 2:2)
Strelci: 0:1 BLR Maxim Titok (Alexander Kudryavtsev, Sergei Stankevich) 30. PP1, 0:2 BLR Yegor Veremyov (Sergei Stankevich, Igor Varivonchik) 33. PP1, 1:2 SLO Žan Jezovšek (Tim Ograjenšek) 42., 1:3 BLR Vyacheslav Fadeyev (Dmitri Ambrozheichik, Nikita Ustinenko) 47., 1:4 BLR Dmitri Gerasimovich (Roman Dyukov, Dmitri Ambrozheichik) 52., 1:5 BLR Dmitri Ambrozheichik 56. PS

Preostali srečanji 5. kroga:
Danska – Norveška 6:3 (2:1, 0:2, 4:0)
Italija – Francija 3:4 (0:2, 1:1, 2:0, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih

Danska se je po zmagi nad Norveško ponovno uvrstila med svetovno elito, podobno kot dve leti nazaj, ko so v Mariboru v odločilni tekmi za napredovanje med elito premagali ravno Slovenijo in na koncu so po zaslugi zmage v medsebojnem srečanju  v elito napredovali Danci, Slovenija pa je z istim številom točk kot Danska zasedla drugo mesto.
Iz Divizije I-A pa je izpadla Slovenija, ki bo tako v prihodnjem tednu dobila nasprotnike na svetovnem prvenstvu Divizije I-B za prihodnje leto.