27. julij 2016, Zürich – Hokejska zveza Slovenija je bila s strani Mednarodne hokejske zveze potrjena kot gostiteljica svetovnega prvenstva Divizije I Skupine A, v kateri tekmujejo reprezentance Danske, Francije, Kazahstana, Nemčije, Norveške in Madžarske. Omenjena potrditev je na sedež slovenske krovne organizacije prispela, kot odziv na slovensko ponudbo, potem ko nobena izmed omenjenih držav ni izrazila interesa za organizacijo svetovnega prvenstva v tej jakostni skupini svetovnega mladinskega hokeja.

“Zaupanje Mednarodne hokejske zveze, ter nenazadnje tudi šestih krovnih organizacij, ki bodo tekmovale na Bledu, predstavlja dragoceno priznanje za Hokejsko zvezo Slovenije ter blejske organizatorje, ki so zgledno opravili svoje delo že v minuli sezoni, ko je gorenjski biser gostil svetovno prvenstvo za ženske Divizije IIA,” je ob novici iz Züricha dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec ter poudaril, da je bila medtem v celoti prenovljena tudi zaščitna ograda ob ledeni ploskvi blejske dvorane, kar je izboljšalo pogoje tako za igralce, kot za gledalce.

Ledena dvorana na Bledu bo tako od 7. do 13. aprila 2017 gostila drugo najboljšo skupino svetovnega hokeja v starostni kategoriji do 18 let, nato pa od 15. do 21. aprila 2017 še svetovno prvenstvo iste starostne kategorije Divizije I, Skupine B, kjer se bodo pomerile reprezentance Avstrije, Italije, Japonske, Poljske, Ukrajine in Slovenije.