27. marec 2019, Ljubljana – Slovenska moška članska reprezentanca se bo na zadnjem pripravljalnem zboru pred svetovnim prvenstvom Divizije I-A v kazahstanskem Nur-Sultanu (prej Astani) zbrala v ponedeljek, 15. aprila 2019, v svoji tradicionalni bazi na Bledu.

V prihodnjem tednu pa bodo kandidati za slovensko izbrano vrsto, ki so že zaključili klubska tekmovanja, na Bledu začeli s prvimi pripravami, ki bodo namenjeni zlasti vzdrževanju telesne pripravljenosti. Strokovnemu štabu se bo s tem namenom tako pridružil še kondicijski trener Brent Simon LINKER, ki omenjene naloge opravlja tudi pri ruskem HC Torpedu. Naši risi bodo v prihodnjih dveh tednih opravili okoli deset treningov na ledu ter prav toliko “suhih” priprav.

V sklopu drugega dela priprav pa se je Hokejska zveza Slovenije že pred časom dogovorila s krovnima organizacijama Madžarske in Italije za tri prijateljske tekme: 17. aprila 2019 ob 19.00 v Budimpešti proti izbrani vrsti Madžarske, ter 24. in 25. aprila 2019 ob 19.00 na Bledu, obakrat proti reprezentanci Italije.