OI Soči 2014,Reprezentanca člani

alt

A. Kopitar: Dresi so zelo lepi. Zdaj se razlikujemo od Slovaške, Češke …

Slovenska hokejska reprezentanca v Sočiju čaka le še na preostalega člana Anžeta Kopitarja, ki bo na prizorišče olimpijskih iger prišel v ponedeljek okoli 12. ure.  Na igrah se bo pomeril tudi proti nekaterih klubskim soigralcem.

V noči na petek je Anže Kopitar z Los Angeles Kings odigral še zadnjo tekmo v ligi NHL pred premorom, ki se bo začel zaradi olimpijskih iger. Kralji so z 2:1 ugnali Columbus, Hrušičan pa je prispeval podajo. S soigralci trenutno zaseda sedmo mesto na zahodu, s 47 točkami je najučinkovitejši igralec ekipe. ”Zadnjih 15, 20 tekem nam igra ne steče. Tudi ob dnevih, ko nam je igra stekla, pa ni bilo pravega rezultata. V prvi polovici sezone smo si sicer nabrali lepo prednost, ki smo jo zdaj, kljub slabemu nizu, uspeli zadržati. Mislim, da je bila za nas zadnja tekma zelo pomembna, saj se zdaj začenja olimpijski premor. Glede na to, da smo osvojili dve točki, je to lepa popotnica za nadaljevanje sezone v Ligi NHL,” je po zadnji tekmi pred premorom dejal Anže, ki so mu s preostalimi udeleženci iz ekipe (Slava Vojnov, Dustin Brown, Jonathan Quick, Jeff Carter in Drew Doughty) pripravili tudi krajšo slovesnost: ”Občutek je bil sigurno zelo dober. Mislim, da so bili tudi vsi navijači kar glasni, ko so napovedali moje ime. Tudi sam sem imel zelo dober občutek, da sem lahko na led zadrsal s takšnimi igralci. Prvo kot prvo so to naši super igralci in če pogledaš malce okrog sebe in vidiš države, ki sodelujejo na olimpijskih igrah, je to res nekaj neverjetnega, da je tudi naša država lahko med njimi.”

kopitar vabi na SP

Z nekaterimi klubskimi soigralci se bo pomeril v Sočiju. Na otvoritveni tekmi, ko bo Slovenija prekrižala palice z Rusijo, bo nasproti stal branilec Slava Vojnov. ”Povedano čisto po pravici, o naši tekmi še nisva veliko govorila. Nekajkrat je pogovor nanesel na to temo, a sva se oba bolj smejala, ni bilo še nič resnega. Bomo videli, kako bo, ko se bo enkrat vse skupaj tudi začelo. Mislim, da bo zelo dober občutek igrati proti državi, ki gosti olimpijske igre. Tudi oni bodo zelo nabrušeni za prvo tekmo, tako da bo to nek zelo poseben občutek,” pravi Kopitar, nato pa se bo proti ZDA pomeril proti vratarju Jonathanu Quicku in napadalcu Dustinu Brownu: ”Potrebno bo igrati čim bolje. Potrebno bo spremljati, kdaj bo Dustin na ledu, da ne bo kakšnega prevelikega naleta. Za Jonathana pa je težko reči. Je eden najboljših, če ne najboljših vratar na svetu v tem trenutku. Bo težko, a tudi on ni nepremagljiv.”

Medtem ko so preostali igralci nove drese preizkusili že na Dnevu slovenskega hokeja, ga bo Anže prvič oblekel v Sočiju. ”Dresi so zelo lepi. Mislim, da so te barve boljše za nas, saj se zdaj razlikujemo od denimo Slovaške, Češke in konec koncev tudi od ZDA, kjer so rdeča, bela in modra nacionalne barve. Glede na to, da bomo zdaj malce drugačni, je to nekaj novega, lepa osvežitev. Same barve so zelo lepe, sem vesel in navdušen glede novih dresov,” je za konec dejal Hrušičan.

Komentarji

 • Slovenske železnice

  Slovenske železnice
 • ŠportnaLoterija

  ŠportnaLoterija
 • Riko

  Riko
 • CCM

  CCM
 • Prosports

  Prosports
 • BTC City

  BTC City
 • Unija

  Unija
 • Kompas

  Kompas
 • SinusIKS

  SinusIKS
 • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
 • Fundacija za šport

  Fundacija za šport
 • Petrol

  Petrol
 • I Feel Slovenia

  I Feel Slovenia
 • Bled

  Bled