Prvi slovenski obračun v INL nove sezone je pripadel zaloški Slaviji. Zelo učinkovit začetek Slavije je dodobra spodrezal Celjane, ki so že v prvi minuti zaostajali za dva zadetka. Vztrajni Štajerci so se pobrali, a zaostanka jim ni uspelo izničiti.

Playboy Slavija : ECE Celje 5:3
(3:0, 1:0, 1:3)

Strelci: 1:0 Ščap (Snoj Č., 1.), 2:0 Sotlar (Snoj t., Oberstar, 1.), 3:0 Truden (Sodržnik, Oberstar,  19.), 4:0 Čepon (Šilovič, 27., PP1), 5:0 Snoj T. (Ščap, Sodržnik, 46., PP1), 5:1 Rakanovič (Kastelic, Zupanc, 50., PP1), 5:2 Ogrizek (Hafner, 56.), 5:3 Ogrizek (Hafner, Grahut N., 59.)

Slavija je na domačem ledu gostila ekipo iz Celja. Prvi obračun slovenskih moštev v novi sezoni INL je zmago prinesel domačim. Založani so začeli zelo učinkovito. Ni ravno redkost, da na hokejskih tekmah zadetek pade že v prvi minuti, da pa ekipa doseže dva v uvodnih 33. sekundah pa ni ravno vsakdanje. Luka Ščap in Jure Sotlar sta bila uspešna strelca, ki sta z zadetkoma šokirala goste. Tudi v preostanku prve tretjine so bili hokejisti Slavije boljši nasprotnik, pa tudi uspešnejši. Nekaj manj kot dve minuti pred koncem prvega dela je še tretjič mrežo Celja zatresel Nik Truden.  Prva tretjina je minila brez izključitev, kmalu na začetku drugega dela pa je na klop za kaznovane moral domač hokejist. Uspeha za Celje ni bilo, kmalu za tem pa so bili domači ob igralcu več na ledu uspešnejši, zadel je Kristjan Čepon. Celje je v drugem delu še enkrat napadalo z igralcem več, si pripravilo nekaj priložnosti, domača mreža pa je ostala nedotaknjena.

Slavija do točk v INL in DP (foto: HK Slavija)

Slavija do točk v INL in DP (foto: HK Slavija)

Zadnja tretjina je prinesla nekaj več dogajanja pred obema goloma. Velika želja z nekaj nervoze je pripeljala do več izključitev in Slavija je prednost izkoristila za visokih 5:0. Vendar Celje se ni predalo. Prednost igralca več je izkoristil Davor Rakanovič, v nadaljevanju pa je dvakrat zadel še Aljaž Ogrizek. V slabih osmih minutah se je Celje vrnilo v igro, lovilo zadetek za priključek, a čas je neusmiljeno tekel. Slavija je uspešno ohranila prednost in zabeležila prvo zmago v sezoni tako v INL, kot tudi v domačem prvenstvu.