Kadeti Celja in Slavije junior so se včeraj še tretjič pomerili za drugo prosto mesto v finalu državnega prvenstva. Obe ekipi sta slavili na domačem ledu, v tretjem odločilnem obračunu pa je Založanom uspelo doseči zmago v Celju in se veseliti uvrstitve v finale. Založanom je k uspehu veliko pripomoglo učinkovito igranje na začetku vsake tretjine in pa strelsko zelo razpoloženi Beno Čuden.

Slavija je v Celju slavila pomembno zmago (foto: HK Celje)

Slavija je v Celju slavila pomembno zmago (foto: HK Celje)

Obe ekipi sta si želeli uspeha in nanj tudi resno računali. Založani so v dvoboj krenili uspešneje in že po dobri minuti igre dosegli vodstvo. Natančen je bil Beno Čuden. Prednost gostov domačim ni bila po godu in med nasprotnikoma se je vnel srdit boj. Dobrih poskusov in lepih priložnosti obeh ekip ni manjkalo, v deseti minuti pa so domači uspeli izid izenačiti. Zadetka se je veselil Tit Štante. V 16. minuti so Založani ponovno povedli in si pred odmorom priigrali minimalno prednost. Domači so bili v tem delu redni gost kazenske klopi in prvo tretjino končali z igralcem manj na ledu. Tudi uvodne trenutke drugega dela je Celje igralo oslabljeno, kar je bila voda na mlin Slaviji. Prednosti sicer niso izkoristili, zadeli pa so le nekaj trenutkov po vrnitvi izključenega hokejista domače ekipe. S hat trickom se je proslavil Beno Čuden. Po manj kot dveh minutah igre so domači pripravili odgovor na že lepo vodstvo Slavije, Nik Petek pa je z zadetkom srečanju dal nove energije. Kljub aktivni igri obeh ekip, številnim poskusom in dobrim akcijam, pa se mreži v golih v tem delu igre nista več tresli.

Izredno borbena tekma je bila napeta do zadnjih sekund (foto: HK Celje)

Izredno borbena tekma je bila napeta do zadnjih sekund (foto: HK Celje)

Na začetku zadnjega dela so Založani ponovno uspeli hitro zadeti. Rok Kisovec je gostom vrnil dva zadetka prednosti, po zanimivih desetih minutah igre pa je Beno Čuden ponovno zadel. Trije zadetki prednosti za Slavijo so se zdeli že odločilni, vendar pa je hokej hitra igra, kjer so mogoče hitre spremembe izida. Da to drži do domači pokazali že po pol minute igre, ko so preko Roka Kolarja izid znižali na dva zadetka zaostanka. Ko je Filip Jeram v 57. minuti zadel ob igralcu manj in zaostanek znižal le še na zadetek, so bile možnosti Celja po napredovanju ponovno povsem realne. V napetih zadnjih trenutkih tekme so hokejisti Slavije uspeli odbiti vse napade nasprotnika in se veseliti pomembne zmage s tem pa tudi uvrstitve v finale državnega prvenstva. Tam jih že čakajo vrstniki z Jesenic.

HK Celje : HK Slavija junior 4:5
(1:2, 1:1, 2:2)
polfinale kadetov, druga tekma, izid v zmagah – 1:2

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 100. Sodniki: Fajdiga, Černe, Turk.

Strelci: 0:1 Čuden (Vidic, Kisovec, 2.), 1:1 Štante (Jeram F., 10.), 1:2 Čuden (16.), 1:3 Čuden (Kujavec, 21.), 2:3 Petek (Drozg, 23.), 2:4 Kisovec (Čuden, 42.), 2:5 Čuden (52.), 3:5 Kolar (Drozg, 53.), 4:5 Jeram F. (Čuvan, 57., SH1)

Kazenske minute: Celje 24 (8+10 (Jeram T.), 2, 4), Slavija 8 (2, 4, 2)
Streli na gol: Celje 28 (10, 10, 8), Slavija 30 (12, 9, 9)