V drugem polfinalnem obračunu kadetskega prvenstva sta se pomirili ekipi Celja in Slavije. Celjska ekipa si je po drugem mestu v rednem delu zagotovila nekaj počitka in preskočila četrtfinalne obračune, v katerem je zaloška Slavija brez večjih težav odpravila ljubljansko Olimpijo.

Srečanje v Celju je bilo napeto in negotovo vseh 60 minut. Že v prvem delu je bila Slavija nekoliko bolj napadalna, nekaj tudi na račun večih izključitev na strani Celja. Domači so vseeno prvi povedli, Nik Petek pa je načel mrežo nasprotnika. Vendar je gostom hitro uspelo odgovoriti na vodstvo nasprotnika. Ob prednosti igralca več je izid izenačil Luka Leben. Tudi v drugi tretjini se je bil napet in enakovreden boj, domači pa so v 32. in 33. minuti dvakrat zadeli in si priigrali že nekaj prednosti. Uspešna sta bila Aljaž Predan in Jan Drozg. Slavija ni popuščala in ob novem power playu izid preko Urbana Miklavčila v zadnji minuti druge tretjine znižala na zadetek zaostanka.

V Celju se je odvil pravi hokejski obračun

V Celju se je odvil pravi hokejski obračun

Ob minimalni prednosti za Celje so Založani poskušali čim prej izid izenačiti. Adam Briški je z natančnim strelom dosegel želeno in dvoboj je bil praktično na začetku. A le za kratko. Ob dvojni izključitvi na strani Slavije, so domači spet prešli v vodstvo, veliko prednost pa je izkoristil Filip Jeram. Vendar le nekaj malega nepazljivosti je bilo dovolj, da so še vedno oslabljeni Založani prišli do izenačenja za katerega je poskrbel Beno Čuden. V izdihljajih tekme so domači preko Jana Drozga najprej ponovno povedli, dobro minuti pred koncem pa je zmago potrdil Nik Petek.

Domači so bili na koncu tekme vseeno uspešnejši

Domači so bili na koncu tekme vseeno uspešnejši

HK Celje : HK Slavija junior 6:4
(1:1, 2:1, 3:2)
polfinale kadetov, prva tekma, izid v zmagah – 1:0

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 55. Sodniki: Bulovec, Črv, Bohinc.

Strelci: 1:0 Petek (Čuvan, 14.), 1:1 Leben (Kujavec, Stražišar, 15., PP1), 2:1 Predan (Drozg, 32.), 3:1 Drozg (Predan, Petek, 33.), 3:2 Miklavčič (Kujavec, Čuden, 40., PP1), 3:3 Briški (Stražišar, Kujavec, 46.), 4:3 Jeram F. (Petek, Drozg, 48., PP2), 4:4 Čuden (Stražišar, 50., SH1), 5:4 Drozg (Petek, 56.), 6:4 Petek (59.)

Kazenske minute: Celje 12 (6, 4, 2), Slavija 8 (2, 0, 6)
Streli na gol: Celje 23 (7, 7, 9), Slavija 37 (11, 12, 14)

Foto: HK Celje