Medtem, ko je v kadetskem prvenstvu že znan dobitnik bronastega odličja, to je ekipa Celja, pa finale postaja vse bolj napeto in vroče. Slavija junior je na domačem ledu premagala favorizirane Jeseničane, izid v zmagah v finalni seriji izenačila in mladim Železarjem v šestem medsebojnem obračunu sezone prizadejala prvi poraz.

Po tesnem in napetem obračunu na Jesenicah, kjer so Jeseničani šele v zadnjem delu prišli do zmage, je bilo tudi pričakovati, da bo serija dolga in negotova. Slavija je bila v obračunu boljša in bolj zbrana, nekaj tudi zavoljo bolezni v ekipi Jesenic. Beno Čuden in Anej Kujavec sta ob koncu 14. in začetku 15. minute, po samostojnih akcijah, Slaviji priigrala lepo prednost. Gašper Seršen je še v isti minuti dosegel zadetek za znižanje domače prednosti, izid pa se je obdržal vse do konca prvega dela. V drugi tretjini so bili domači hokejisti izrazito uspešnejši v napadu. Najprej je Nejc Ilovar vodstvo Slavije vrnil na dva zadetka prednosti, štiri minute kasneje pa je Martin Bohinc izkoristil prednost igralca več. Le nekaj zatem je Gašper Korošec izid nekoliko znižal, a le za vsega pol minute. Beno Čuden je prispeval nov zadetek, nekaj pred koncem druge tretjine pa je še četrti zadetek v tem delu srečanja prispeval Rok Kisovec. Visoka prednost štirih zadetkov je bila, glede na prikazano na ledu, neulovljiva. Vseeno so Jeseničani poskušali ujeti nasprotnika in že na začetku zadnje tretjine je Gašper Seršen zadel še drugič na tem srečanju. Železarjem kaj več od tega ni uspelo, zasluženo zmago pa je na sredini zadnje tretjine potrdil Mark Stražišar. Novo, tretje srečanje je na sporedu v torek ob 17.00 na Jesenicah.

HK Slavija junior : HD mladi Jesenice 7:3
(2:1, 4:1, 1:1)
Finale državnega prvenstva kadetov, druga tekma, izid v zmagah 1:1

Dvorana v Zalogu. Gledalcev: 150. Sodniki: Jeram, Črv, Pagon.

Strelci: 1:0 Čuden (14.), 2:0 Kujavec (15.), 2:1 Seršen (Brglez, 15.), 3:1 Ilovar (Leben, 27.), 4:1 Bohinc (Kujavec, Leben, 31., PP1), 4:2 Korošec (Rajsar, 34.), 5:2 Čuden (Leben, Vidic, 35.), 6:2 Kisovec (Briški, Čuden, 39.), 6:3 Seršen (Svetina, 42.), 7:3 Stražišar (Čuden, Ilovar, 50.)

Kazenske minute: Slavija 4 (0, 0, 4), Jesenice 6 (2, 4, 0)
Streli na gol: Slavija 34, Jesenice 29