Praznični decembrski dnevi niso namenjeni le prvenstvenim obračunom v različnih kategorijah tekmovanj, ampak je tudi čas reprezentančnih nastopov. Članskega preizkusa moči to pot ni bilo, reprezentanca do 20 let se je na Poljskem borila za obstanek, še mlajši hokejisti, tisti do 16 let pa so na turnirju na Madžarskem med udeleženimi pokazali največ.

Madžarska hokejska zveza je organizirala močan turnir, kjer so, poleg domačinov, nastopile še reprezentance Italije, Avstrije in Slovenije. V samih sosedskih obračunih so mladi hokejisti želeli dokazati, kdo je tisti najboljši na tem prostoru. Turnir je bil organiziran v Kaposvarju.

V prvem delu tekmovanja so se reprezentance med seboj pomerile po ligaškem sistemu, torej vsaka z vsako. Naša mlada reprezentanca je bila uspešna tako proti Italiji, kot tudi proti Madžarski, v obračunu z Avstrijci pa so morali priznati premoč. Sledila sta polfinalna obračuna med Avstrijo in Italijo ter Slovenijo in Madžarsko. Slovenska reprezentanca je zagon iz predtekmovanja ponesla tudi v odločilne dvoboje, po izredno napeti tekmi pa so še enkrat premagali domačine in si izborili finale.

Mladi Risi so bili pred dvobojem visoko motivirani in so si na vsak način želeli maščevanja proti favoritom turnirja Avstrijcem. Poraz v predtekmovanju je bil pozabljen, želja pa je bila prvo mesto. Na ledu je bilo kaj videti, srečanje po meri hokejskih sladokuscev pa je bil izenačeno in napeto vse do konca. V rednem delu sta obe ekipi zadeli po enkrat, dodatni igralni čas ni prinesel spremembe in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Tu pa so več mirnosti in zbranosti pokazali naši mladi hokejisti in si zagotovili prvo mesto na turnirju.

Na koncu turnirja se je nagrade za najboljšega napadalca veselil Beno Čuden, zmaga na turnirju pa je bila tudi nagrada kar številnim slovenskim navijačem v dvorani v Kaposvarju.

Slovenija U16: Jure Volk, Timotej Jeram, Luka Šimnic, Žiga Urukalo, Jakob Jugovic, Anej Kujavec, Rok Kapel, Alen Hadžič, Mark Sever, Patrik Rajsar, Matevž Ban, Beno Čuden, Patrik Tišlar, Nejc Ilovar, Mark Stražišar, Matevž Čirič, Nik Petek, Luka Leben, Filip Jeram, Domen Vidic, Jan Drozg, Adam Briški.

Izidi slovenske reprezentance:
Predtekmovanje:
Slovenija : Avstrija 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Slovenija : Italija 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)

Slovenija : Madžarska 5:4 (2:0, 2:1, 0:3, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Polfinale:
Slovenija . Madžarska 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Finale:

Slovenija : Avstrija 2:1 – po kazenskih strelih