2. november 2016, Bled – Blejska ledena ploskev bo naslednjih nekaj dni ponovno gostila najboljše slovenske hokejiste, ki so se, po dveh mesecih, kolikor je minilo od zadnje reprezentančne akcije v Belorusiji, kjer so si risi ponovno priigrali vstopnico za olimpijske igre, včeraj ponovno zbrali na redni novembrski reprezentančni akciji. Ta bo v letošnji sezoni potekala kar na domačem ledu, saj bo Bled od 3. do 5. novembra gostil mednarodni turnir iz niza Euro Ice Hockey Challenge, na katerem bodo sodelovale še tri reprezentance elite svetovnega hokeja: Belorusija, Francija in Latvija.  

Skladno s tradicijo je selektor slovenske izbrane vrste Nik Zupančič z ekipo tudi ob tej priložnosti stopil pred medije in orisal pričakovanja glede prihajajočega turnirja. Glavni strateg slovenskega uspeha na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku je s sestavo ekipe sicer imel nekaj težav, kar pa v tem delu sezone ni pretirano neobičajno, saj vsa ligaška tekmovanja, kjer igrajo naši legionariji ne prekinejo z igranjem. Nekaterim hokejistom pa je selektor, v dogovoru z matičnimi klubi, namenil prepotreben počitek.

»Novembrski turnir je običajno prva akcija reprezentance v sezoni. Letos pa smo eno akcijo že zelo uspešno končali, zato je ta turnir že naša druga akcija. Po uspehu v Minsku prihaja tudi določena odgovornost, zato smo se tudi tega turnirja lotili resno,« je dejal selektor Zupančič. Slednjega še posebej veseli, da sta se po težkih poškodbah vrnila Boštjan Goličič in David Rodman, v reprezentanci pa je tudi novinec David Planko, medtem ko je Žan Us, kot tretji vratar, že doslej pomagal na treningih, tokrat pa se je prvič tudi pridružil izbrani vrsti.

Ekipa je, po mnenju selektorja, prava, vzdušje tudi, turnir pa bo zagtovo postregel z zanimivimi tekmami. »Pričakujem težke tekme. Vsem tem reprezentancam hokej pomeni veliko. Za nas je to domač turnir, fantje, ki igrajo v tujini, vedno pokažejo željo, da se pridružijo ekipi. Obenem pa na teh turnirjih tudi načrtujemo, da se preizkusi nekatere igralce, ki še niso igrali, ” je še dejal selektor Zupančič.

Na tokratnem turnirju se bo, po odhodu Iva Jana, v vlogi pomočnika trenerja prvič preizkusil Edo Terglav, ki v trenerski vlogi v Franciji dokaj dobro pozna francoske nasprotnike. “Pet, šest let je minilo, odkar sem bil zadnjič v reprezentanci. Ko me je Nik poklical, nisem potreboval veliko časa za razmislek. Prvi turnir in prve tekme bodo zame nekaj posebnega. Vzdušje je super, ekipa in igralci so super,” je povedal pomočnik selektorja.

Spored tekem turnirja:

Četrtek, 3. november 2016
16.00 Francija – Belorusija
19.30 Latvija – Slovenija

Petek, 4. november 2016
16.00 Belorusija – Latvija
19.30 Slovenija – Francija

Sobota, 5. november 2016
16.30 Belorusija – Slovenija
20.00 Latvija – Francija