3. februar 2020, Jesenice – Slovenska moška članska hokejska izbrana vrsta se je danes zbrala v dvorani Podmežakla na februarskem reprezentančnem zboru. Ta se bo zaključil z olimpijskimi predkvalifikacijami Skupine G, na katerih se bodo naši risi od 6. do 9. februarja merili z ekipami Hrvaške, Japonske in Litve.

Zmaga na turnirju vodi v zadnji krog kvalifikacij, slednji pa zmagovalcu namenja vstopnico na prihodnje Olimpijske igre v Pekingu.

Varovanci selektorja Matjaža Kopitarja so pred prvim skupnim treningom stopili tudi pred predstavnike medijev in strnili svoja pričakovanja pred turnirjem.

Četrtek, 6. februar 2020
15.30 Japonska – Hrvaška
19.00 Litva – Slovenija

Petek, 7. februar 2020
15.30 Japonska – Litva
19.00 Slovenija – Hrvaška

Nedelja, 9. februar 2020
15.30 Hrvaška – Litva
19.00 Slovenija – Japonska

Vstopnice za tekme olimpijskih predkvalifikacij na Jesenicah so že v prodaji. Po ugodni ceni 20 evrov, je tako paket vstopnic za celotno prvenstvo, s katerim si bo moč ogledati vseh šest tekem turnirja, ter dnevna vstopnica po ceni 10 evrov, s katero si bo mogoče ogledati obe tekmi prvegadrugega ali zadnjega dne turnirja.

Otroci do 7. leta starosti imajo prost vstop na tekme pri čemer nimajo rezerviranega svojega sedeža, vendar sedijo pri staršu/spremljevalcu v naročju.