25. januar 2017, Maribor/Ottawa – V štajersko prestolnico je te dni iz domovine hokeja prišla novica kakršnih v slovenskem ženskem hokeju nismo posebej vajeni. Univerza v Ottawi je potrdila novico, da bo članica HDK Maribor in slovenske ženske reprezentance Sara Confidenti v prihodnji sezoni nastopala za žensko univerzitetno hokejsko ekipo, kar ji bo omogočilo tudi študij na univerzi v kanadskem glavnem mestu.

Povabilo s strani Univerze Ottawa je prišlo, potem ko se je Sara Confidenti že lani spomladi v Kanadi udeležila preizkusa in pritegnila pozornost strokovnega vodstva univerzitetne ekipe. “Lani aprila sem dobila povabilo, da se udeležim štirinajstdnevnega try-outa. Vodstvo ekipe je bilo s tem, kar sem pokazala, očitno zelo zadovoljno. Spremljali so me tudi v tej sezoni in dokončno je padla ponudba, da grem študirat v Ottawo,” je ob novici povedala Sara Confidenti.

“Sara je izjemna igralka z odličnim napadalskim znanjem. Ima dober par rok in velik hokejski IQ. Verjamem, da bo imela takojšen vpliv na naš program,” je ob tej priložnosti povedal glavni trener univerzitetne ekipe Yanick Evola.

V Kanado pa še ne bo odpotovala takoj, saj slovensko žensko izbrano vrsto v začetku aprila čaka svetovno prvenstvo Divizije II-A na olimpijskih prizoriščih v korejskem Pjongčangu. “Slovenijo zapuščam v začetku julija, ko se bo ekipa začela pripravljati na novo sezono,” je pojasnila naša mlada risinja.

“Nekatera dekleta sem spoznala že lani in vse so me odprtih rok sprejele. Verjamem, da gre za neponovljivo izkušnjo, za katero sem se v preteklih letih ogromno stvarem odrekla,” je dejala mlada Mariborčanka, ki je ob tem hvaležna tudi naši nekdanji reprezentantki Vesni Ažman, katera ji je na tej poti vseskozi pomagala.

“To so moje sanje vse od otroštva, zato se veselim in upam, da bom svojo igro v teh štirih letih še nadgradila do stopnje, kjer bom po končanem študiju lahko igrala v poklicni ženski ligi, ter da bo hokejski šport ostal del mojega življenja,” je še povedala Sara Confidenti.