26. oktober 2015, Maribor – Uvodna tekma Pokala Slovenije 2015 med HDK Maribor in HK Slavija je razorožila tudi tiste skeptike, ki so v mariborskem hokejskem hramu pričakovali zgolj “še eno tekmo” v nizu medsebojnih obračunov slovenskih klubov. Po napetih šestdesetih minutah, v katerih sta se v vodstvu izmenjevali obe ekipi ter podaljšku, so zmagovalca odločili šele kazenski streli.

Mariborčani so si v četrti minuti tekme zaradi spotikanja Matica Korena prislužili prvo kazen, kar so gostje po dobri minuti pritiska na domači gol s podajo Klemna Sodžnika in zadetkom Nika Humarja izkoristili in povedli z 1:0. V nadaljevanju so domačini strnili vrste, kar se jim je obrestovalo v deveti minuti tekme, ko je mrežo gostov načel Branko Habjanič in poravnal rezultat na 1:1. Do konca prvega dela je kazen odslužila še Slavija, ki jo s spotikanjem prislužil Anže Matelič. Kljub poskusom Maribora, da bi izkoristili prednost igralca več na ledu, je zaloška obramba zdržala in ekipi sta na odmor odšli z izenačenim rezultatom.

Prvih deset minut drugega dela je minilo brez posebnosti, potem pa so začele deževati kazni. Najprej na strani Slavije, ko je bil v enaintrideseti minuti zaradi držanja izključen Janez Orehek. Obramba gostov je sicer zdržala, a so v šestintrideseti minuti ponovno naredili napako, zaradi katere je bil na dve minuti izključen Sebastjan Grošelj. Domačini iz Maribora so potrdili rek “v tretje gre rado” ter tokrat izkoristil številčno premoč, saj je po štiridesetih sekundah Matic Raušl zatresel mrežo Slavije. Veselje ni trajalo dogo. Najprej je bil na strani gostov izključen Nik Truden, kasneje pa si je 2+2 minuti kazni na mariborski strani prislužil Klemen Drozg. Ekipa rumeno-črnih je nastalo situacijo izkoristila bolje in sedem sekund pred odhodom na odmor, z zadetkom kapetana Črta Snoja in podajama Nika Trudna ter Klemna Sodržnika, izenačila na 2:2.

V tretjem delu tekme se je Slavija ponovno ubranila z igralcem manj, potem ko je v dvainštirideseti minuti na klopi za kaznovane obsedel Črt Snoj. Pobudo v nadaljevanju so prevzeli gostje iz Zaloga, ki so po izključitvi mariborskega branilca Reneja Zernka, v sedeminštirideseti minuti s še enim golom njihovega kapetana Črta Snoja povedli 3:2. Podajalca sta tokrat bila Klemen Sodržnik in Borna Šilovič. Sledila je sta še dve izključitvi na strani gostov; v petdeseti minuti Janez Orehek in v triinpetdeseti minuti Enes Gorše. Le dvajset sekund zatem je bil na domači strani izključen Sebastjan Cvirn, tako da sta ekipi igrali vsaka s po štirimi igralci. Hokejisti Maribora pa se v nadaljevanju niso predali, kar se jim je obrestovalo v petinpetdeseti minuti, ko po kombinaciji Luke Štebiha in Matica Korena zadel Klemen Drozg in še tretjič v večeru poravnal rezultat na 3:3.

Sledil je podaljšek, ki pa razen s po štirimi streli na vsak gol, a sta mreži mladih golmanov Luke Sotlarja in Vita Nikoliča v tem delu ostali nedotaknjeni.

O končnem zmagovalcu so tako odločili kazenski streli, pri katerih pa je bila uspešnejša HK Playboy Slavija, saj je Klemen Sodžnik, ki je prispeval podaje k vsem trem zadetkom gostov, zadel tudi odločilni kazenski strel.

HK Playboy Slavija se bo tako v nadaljevanju tekmovanja v četrtek, 29/10/2015, ob 19.30 na domačem ledu pomerila kranjskim HK Triglav Kranj.

PokalSlovenije15_bracket_SLAVwin_dates