Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala šesto tekmo na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Izgubila je proti ZDA z 1:3 in že izpadla iz elitne divizije.

Za Slovenijo je proti Združenim državam Amerike štela vsaj osvojena točka, če so še želeli ostati v boju za obstanek med elito. Slovenski selektor Matjaž Kopitar je tokrat naredil nekaj rokad v postavi, računati ni mogel na kaznovanega napadalca Roberta Saboliča, na tribuni pa je ostal še branilec Žiga Pavlin.

IMGL4043

Risi so na uvodu dobro pokrivali nasprotnike, v peti minuti pa si privoščili napako in prejeli prvi zadetek na tekmi. Le minuto zatem so tudi sami pritisnili na vrata ZDA, si pripravili kar nekaj strelov (Miha Verlič, Tomaž Razingar, Sabahudin Kovačevič, Žiga Pance), a sami niso bili enako natančni, pri vseh poizkusih se je izkazal ameriški čuvaj mreže. Slovenski hokejisti so bili v nadaljevanju do dveh izključitev povsem enakovreden tekmec, nato pa je prišla prva izključitev, ki so jo ubranili, v drugo pa je Brock Nelson pospravil odbit plošček v mrežo in povišal prednost na 2:0.

Slovenija si je tudi v drugem delu igre pripravila nekaj izjemnih priložnosti, hitro po nadaljevanju je nevarno streljal Rok Tičar, ki pa je bil premalo natančen. V 26. minuti je s sredine krogov streljal Žiga Pance, izkazal se je ameriški čuvaj mreže. V 27. minuti pa se je le zatresla mreža Amerike, Aleš Mušič je prejel natančno podajo, imel samostojen prodor in zadel pod prečko. V 30. minuti so risi prišli do prve igre ob igralcu več, Slovenija je bila nevarna, do izenačenja pa ni prišlo. Muršak je imel pri strelu tudi nekaj smole, ko mu je plošček pri strelu za las odskočil čez palico. Prišel je še en power-play za slovenske hokejiste, a je bil ameriški čuvaj mreže znova ovira, ki je niso znali premagati.

IMGL3981

V zadnjo tretjino so začeli risi odločno, vendar pa v 42. minuti prejeli gol in se znova znašli z dvema zadetkoma v zaostanku. Slovenija je nato skušala znova priti bližje, imela nekaj priložnosti, zadetka še naprej ni bilo. Sedem minut pred koncem so slovenski igralci imeli igralca več, rezultat pa je ostal nespremenjen. Dve minuti in pol pred koncem tekme je slovenski selektor poizkusil brez vratarja in s šestimi igralci, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Foto: Drago Cvetanovič
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6147582324867166833?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]