Hokejisti so priskočili na pomoč ameriškim nogometašem. Hokejska zveza Slovenije je radodarno podarila 40 reprezentančnih dresov ZANS, ki jih bo uporabila za pripravljalno obdobje na veliki Balkan Bowl, 20. septembra in prvo domačo reprezentančno tekmo v zgodovini Slovenije, 27. septembra.

IMG_20140619_115654

Ameriški nogomet je eden najhitreje razvijajočih se športov v Sloveniji. Registriranih je že sedem klubov, vsekakor pa ne smemo zanemariti dejstva, da temu razvoju hitro sledijo tudi novo ustanovljeni klubi flag footballa, brezkontaktne različice tega športa. Ko spremljamo razvoj, bi bilo prvi hip pričakovati, da se Zveza s finančnimi težavami ne srečuje. A žal temu ni tako. Še vedno skoraj vse stroške pokrijejo člani in sodelavci sami. Namesto, da bi odnehali, ker se z novimi preprekami – ali bolje rečeno, izzivi, srečujejo mesečno, prevlada ljubezen do ekipe, želja po uspehu, po povezovanju generacij, najbolj od vsega pa ljubezen do ameriškega nogometa.

Jeseni se začenja slovenski reprezentančni program. 20. septembra je na sporedu ekskluzivni nastop na Balkan Bowlu, turnirju v Beogradu. Teden kasneje, 27. septembra, se obeta reprezentančna tekma s še nepotrjenim nasprotnikom, pogovori potekajo s hrvaško in slovaško reprezentanco ter celo ameriškim moštvom.

KolazAmNoghokej

Hokejska zveza Slovenije je storila plemenito dejanje, saj je Zvezi za ameriški nogomet Slovenije podarila 40 reprezentančnih dresov. Do danes so vse stroške, povezane z izpeljavo reprezentančih načrtov, krili igralci sami, kar je bil največkrat razlog, da se je v tej fazi izgubil marsikateri odlični igralec za slovensko reprezentanco. S to izredno lepo gesto je Hokejska zveza Slovenije olajšala marsikatero težavo, predvsem pa je dala s tem vedeti, da je ZANS zaupanja vredna in da verjame v razvoj. ”Drese bo potrebno še prikrojiti, vendar pa nam bodo prišli zelo prav pri izpeljavi reprezentančnih priprav. Slovenska reprezentanca obsega preko 40 igralcev in hokejski dresi nam bodo pomagali pri organiziranju napada in obrambe”, je povedal Jernej Pavlič, predsednik ZANS.

Pri ZANS in HZS smo prepričani, da je to lep začetek povezovanja najrazličnejših športnih klubov po Sloveniji in da bomo skupaj zgradili čudovito zgodbo o uspehu. Živimo v času, kjer lahko solidarnost premaga marsikateri izziv. Hokejska zveza Slovenije je s tako lepo gesto kot prva pokazala, da verjame v odličnost slovenskih športnikov na različnih področij!