Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji tekmi mednarodnega turnirja EIHC ugnala Avstrijo s 3:1 in se veselila končnega prvega mesta na turnirju EIHC.

Slovenija : Avstrija 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Dvorana Tivoli, gledalcev 2.000, sodniki Aleš Fajdiga, Milan Zrnič – glavna sodnika, Matjaž Hribar in Gašper Jaka Zgonc

Strelci: 1:0 Kovačević (Pance, D. Rodman, 4.), 1:1 Lebler (Ganahl, Koch, 4.), 2:1 Ograjenšek (Robar, Goličič, 11.), 3:1 Ograjenšek (Koren, Goličič, 39., PP1)

Kazenske minute: Slovenija 6, Avstrija 12

Risi so proti Avstriji zaigrali oslabljeni, zaradi poškodbe ekipi nista mogla pomagati Jan Urbas in Anže Kuralt, v ekipi ni bilo Roberta Saboliča, na dan tekme pa je zbolel še Aleš Kranjc. V ekipi pa je priložnost dobil Aljaž Uduč. Prvi plošček je na tekmi vrgel mladi Kristjan Valenčič Rožmanec, kateremu je na pomoč pri zbiranju sredstev za nakup nakladalne rampe priskočil dolgoletni kapetan Tomaž Razingar.

Po uvodnem otipavanju so se navijači Slovenije, ki so se tokrat zbrali v večjem številu kot na prvih dveh tekmah, razveselili v četrti minuti, ko je po podaji na drugo vratnico na pravem mestu stal Sabahudin Kovačević in povedel Rise v vodstvo. To pa ni dolgo trajalo, le 15 sekund zatem je z natančnim strelom izenačil Brian Lebler. V sedmi minuti je nevarno zapretil Žiga Pance, minuto zatem sta iz dobrega položaja streljala Mitja Robar in Miha Štebih, njuna strela sta bila blokirana. V 11. minuti je za novo veselje Slovenije poskrbel Ken Ograjenšek, ki je v mrežo pospravil odbiti strel. Tri minute pred prvim piskom sirene so domači hokejisti imeli igralca več na ledu, a je ostal neizkoriščen.

Po nekaj uvodnih strelih v drugi tretjini se je v 25. minuti z odlično obrambo izkazal Gašper Krošelj, še v isti minuti je bila dvakrat nevarna Slovenija (Luka Vidmar in Boštjan Goličič), izsilila pa je tudi prekršek. Tudi drugi power-play na tekmi je ostal neizkoriščen. V 33. minuti igre pa je do prve izključitve prišlo tudi na domači strani, vendar so bile moči še pred koncem kazni moči izenačene, saj so gostje naredili prav tako prekršek. Tri minute pred konce so imeli risi četrti power-play na srečanju in bili uspešna. S strelom s prve je pod prečko zadel Ograjenšek in povišal prednost na 3:1.

DSC_0123

V zadnji tretjini so si prvo resnejšo priložnost pripravili orli, izkazal pa se je Krošelj. Risi so v tem delu igre igrali disciplinirano, predvsem so bili pazljivi v obrambi, kjer so nasprotnikom dopuščali strele od daleč, v napadu pa so prežali na protinapade. Deset minut pred koncem tekme so imeli hokejisti Avstrije drugič na tekmi igralca več na ledu, slovenski oklepniki, na čelu z vratarjem Krošljem, so se ubranili. Zadnji se je izkazal tudi šest minut pred koncem, ko se je pred njim znašel sam avstrijski igralec. Nedolgo zatem je imel Ograjenšek priložnost za hat-trick, veselje mu je preprečila prečka. Eno zadnjih priložnosti za priključek je imela Avstrija pet minut pred konce, ko je imela tretjič na tekmi igralca več na ledu, znova je ostala slovenska mreža nedotaknjena.

Z zmago je Slovenija končala tekmovanje na prvem mestu. Naslednja reprezentančna akcija bo na sporedu sredi decembra.

 Postava Slovenije:
Krošelj (A. Hočevar)
Kovačević – Gregorc
D. Rodman – M. Rodman – Pance

Štebih – Milovanovič
M. Hočevar – Mušič – Koblar

Vidmar – Robar
Ograjenšek – Goličič – Koren

Podlipnik
Uduč – Pešut