Selektor Matjaž Kopitar je s strokovnim štabom po zaključku državnega prvenstva dopolnil seznam reprezentantov za mednarodni prijateljski turnir »Beat Covid-19 Tournament«, ki bo med 15. in 21. majem v ljubljanski Hali Tivoli. 

Kompletni risi so danes trenirali v Tivoliju, hokejisti Olimpije in Jesenic, ki jih je vpoklical, so imeli namreč včeraj prosti dan. Selektor je bil s treningom zelo zadovoljen, na sestanku se bodo s hokejisti še pogovorili o vlogah. »Mislim, da smo že vsi pogrešali reprezentančne zbore. Uživam v tej vlogi, v veselje mi je odpravljati napake, se pogovoriti, graditi naprej,” je povedal. Medtem ko so risi v sredo trenirali dvakrat, bodo tivolski led preskušali še v četrtek in petek. Pred sobotnim obračunom z Avstrijo bodo tako opravili štiri skupne treninge v popolnjeni postavi. 

Na turnirju bomo poskušali igrati hitro in enostavno. To so mladi fantje, ki so vsi odlični drsalci. Pričakujem veliko borbenosti, seveda bodo tudi kakšne napake, a to je vse pričakovano. Skušali bomo graditi iz tekme v tekmo, iskati izboljšave in postaviti temelje s temi fanti,« je povedal Matjaž Kopitar. 

Vrata reprezentance niso nikomur zaprta, tokrat smo se v trenerskem štabu odločili za te fante, ki so tukaj in vesel sem, da so se večinoma vsi odzvali. Čakamo še desetega branilca, kakšnih drugih težav v ekipi nimamo. Zanima me, kako se bodo fantje odzvali,” pravi selektor, ki se osredotoča predvsem na slovensko ekipo in njeno igre ter ne toliko na nasprotnike, ki prihajajo v Ljubljano. 

Ker sta ekipi Olimpije in Jesenic v finalu državnega prvenstva odigrali pet tekem, so se tudi igralci iz teh dveh klubov ekipi pridružili kasneje. ”Finale je bil izenačen, bilo bi pa seveda lepše, če bi se kluba pomerila v finalu Alpske hokejske lige. V tem primeru bi bilo še več naboja, a ne glede na vse, bil je res zanimiv finale,” je zaključil selektor. 

Seznam reprezentantov:

Vratarji: Gašper Krošelj, Matija Pintarič, Luka Gračner, Žan Us

Branilci: Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Jurij Repe, Kristjan Čepon, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič, Aleksandar Magovac, Miha Štebih

Napadalci: Luka Kalan, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Gregor Koblar, Rok Kapel, Aljaž Predan, Luka Maver, Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja

Trenerski štab:

Selektor: Matjaž Kopitar

Pomočnika: Gorazd Rekelj, Klemen Mohorič (vratarji)