Slovenska hokejska reprezentanca je mednarodni hokejiski turnir EIHC na Dunaju končala z visoko zmago proti italijanski izbrani vrsti. Risi so nasprotnikom zabili kar sedem golov, prejeli pa nobenega.

Slovenija : Italija 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
Dunaj, gledalcev 400, sodniki Ulrich Erd, Manuel Nikolic – glavna sodnika, Christian Kaspar in Martin Smeibidlo – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Tičar (Urbas, 12., SH1), 2:0 Urbas (Razingar, Pavlin, 23.), 3:0 Tičar (Urbas, D. Rodman, 27.), 4:0 D. Rodman (Tičar, Logar, 36.), 5:0 Podlipnik (M. Rodman, Razingar, 44.), 6:0 Pretnar (Gregorc, Tičar, 52.), 7:0 Verlič (Goličič, 59., SH1)

Kazenske minute: Slovenija 12, Italija 4.

Risi so na zadnji tekmi prikazali najboljšo predstavo na turnirju na Dunaju. V prvi tretjini, ki je bila mirna, sta bili ekipi izenačeni. Slovenskim nasprotnikom se je v 12. minuti ponudila priložnost ob igralcu več, ki je niso izkoristili, celo prejeli so zadetek. Prvi zadetek je po podaji Jana Urbasa dosegel Rok Tičar,

V drugi tretjini pa so izbranci Matjaža Kopitarja povsem zagospodarili na ledu in zabili Italijanom kar tri gole. Na 2:0 je povišal Urbas, v 27. minuti pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel Tičar. V 36. minuti se je med strelce vpisal še tretji član prvega napada David Rodman. Risi so imeli med drugim v tem delu igre skoraj dve minuti dva igralca manj na ledu, a so se uspešno ubranili.

KroseljGasper

Gašper Krošelj je mrežo ohranil nedotaknjeno.

V zadnji tretjini se slovenski hokejisti niso zaustavili. V 44. minuti je Matic Podlipnik poskrbel za petardo v mreži Italije, Klemen Pretnar pa je nato povišal na 6:0. Nekaj več kot minuto pred iztekom tekme so Slovenci dosegli še en gol ob igralcu manj, tokrat je bil natančen Miha Verlič. V golu se je izkazal Gašper Krošelj, ki je zaustavil vseh 29 strelov na svoja vrata.

Žiga Pance, napadalec:
“Imeli smo vzpone in padce. Na koncu je važno, da smo se pobrali po tisti prvi tekmi, ko se nismo pokazali v najboljši luči. Ampak drugo tekmo smo po slabšem začetku prišli nazaj in jo odločili v našo korist. Danes pa zgodba zase, odigrali smo solidnih 60 minut in smo lahko pozitivno razpoloženi.”

Vir: STA

Foto: Drago Cvetanovič