8. november 2019, Liepaja – Slovenska moška hokejska reprezentanca je drugi dan turnirja iz niza Euro Ice Hockey Challenge v latvijski Liepaji prekrižala palice z izbrano vrsto Belorusije in po šestdesetih minutah igre slavila z 2:0.

Današnji obračun je med vratnicama začel Matija Pintarič, ki je svojo nalogo opravil z odliko, saj beloruskim napadalcem ni privoščil veselja, ko bi po plošček moral seči v svojo mrežo. Potem ko je prvi del srečanja minil v znamenju trde igre obeh obramb, ki nista dovoljevali veliko strelov na gol, pa je v nadaljevanju beloruska izbrana vrsta okrepila pritisk. A, kljub številnim poskusom premagati obrambo risov in ukaniti slovenskega čuvaja mreže, so ostali praznih rok. Na drugi strani pa je eno izmed slovenskih priložnosti izkoristil Anže Kuralt, ki je po podajah Roka Tičarja in Klemena Pretnarja, v 35. minuti zatresel mrežo nasprotnikov. V nadaljevanju so Belorusi še okrepili pritisk na slovensko obrambo, ki pa je do konca ostala neizprosna. Tudi poskus z dodatnim napadalcem na ledu se jim ni obrestoval. Nasprotno. Risi so prišli do ploščka in z zadetkom v prazen gol je Rok Tičar postavil končni izid srečanja.

Belorusija – Slovenija 0:2 (0:0,0:1,0:1)

0:1 – 34:24 Kuralt (Pretnar, Tičar)
0:2 – 59:50 Tičar (Kuralt) EN

Streli: BLR 30 (5,16,9); SLO 17 (4,6,7)
Kazni: BLR 8 (4,2,2); SLO 8 (4,2,2)

Slovenija: Pintarič, Us, Magovac, Pretnar, Zorko, Stojan, Crnovič, Repe, Čepon, Jeglič, Zajc, Tičar, Glavič, Goličič, Čimžar, Hebar, Kuralt, Koren, Kalan, Koblar, Maver, Tomaževič; Selektor: Matjaž Kopitar

Zapisnik tekme