7. november 2019, Liepaja – Slovenska članska izbrana vrsta pod taktirko selektorja Matjaža Kopitarja je prvo tekmo na turnirju Euro Ice Hockey Challenge, ki v tokratnem novembrskem klubskem premoru poteka v Latviji, odigrala proti tamkajšnji domači izbrani vrsti in po precej izenačenem boju premoč priznala šele po zadnjem nizu kazenskih strelov.

Obrambo slovenske mreže na drevišnji tekmi je selektor zaupal Luki Gračnarju, ki je uspešno odbijal napade latvijskih hokejistov vse do 19. minute, ko je plošček za njegov hrbet spravil Rihards Melnalksnis. V drugem delu so risi imeli veliko več strelskih priložnosti. Vztrajnost je bila poplačana v 35. minuti, ko je, ob podajah Žige Jegliča in novinca v reprezentanci Luke Mavra, eno takšnih priložnosti izkoristil Rok Tičar in poravnal rezultat. V uvodnih minutah tretjega dela nocojšnjega obračuna so domači hokejisti znova povedli, potem ko je bil v 43. minuti uspešen Ralfs Freibergs. Slovenski hokejisti so v odgovor na novo vodstvo okrepili pritisk v smeri latvijskega gola, a je bila domača obramba neprebojna. Minuto in pol pred koncem se je slovenski strokovni štab odločil za time-out, nato pa dobro minuto pred koncem rednega igralnega časa na klop poklical Luko Gračnarja in poskusil z dodatnim napadalcem na ledu. Taktika je bila uspešna, saj je le osem sekund pred koncem zadnje tretjine rezultat znova izenačil Rok Tičar ter tako izsilil podaljšek. Slednji ni prinesel spremembe rezultata in odločali so kazenski streli, v katerih so bili bolj srečne roke hokejisti Latvije.

Igralec tekme na strani Slovenije je bil Luka Maver.

Latvija – Slovenija 3:2* (1:0,0:1,1:1,0:0,1:0)
* po kazenskih strelih

1:0 – 18:23 Melnalksnis (Zolmanis, Freibergs)
1:1 – 34:17 Tičar (Maver, Jeglič)
2:1 – 42:43 Freibergs (Melnalksnis)
2:2 – 59:52 Tičar
3:2 – 65:00 Smirnovs PS

Kazni: LAT 4 (0,4,0,0); SLO 4 (2,2,0,0)
Streli: LAT 30 (11,5,11,3); SLO 30 (7,13,7,3)

Slovenija: Gračnar, Pintarič, Crnovič, Čepon, Magovac, Pretnar, Repe, Stojan, Zorko, Čimžar, Goličič, Hebar, Jeglič, Maver, Kalan, Koblar, Koren, Kuralt, Ograjenšek, Tičar, Tomaževič, Zajc; Selektor: Matjaž Kopitar

Zapisnik tekme