12. april 2016,  Bled – Slovenska hokejska reprezentanca je, v sklopu priprav na svetovno prvenstvo v Katovicah, odigrala tudi drugo srečanje proti hrvaški izbrani vrsti. Še enkrat so bili prepričljivo boljši Risi, ki so pred domačo publiko v dvorani na Bledu slavili z izidom 9:1.

Nik Zupančič, selektor slovenske izbrane vrste, je bil tej drugi tekmi bolj zadovoljen s pristopom svojih izbrancev. “V tem časovnem obdobju se težko dobi težjega nasprotnika, zato smo se dogovoril s Hrvaško. Današnja tekma je dala boljšo sliko. Odigrali smo tri konstantne tretjine, bili superiorni nasprotnik, veliko več smo igrali pred njihovim golom, svoje priložnosti pa v veliki meri izkoristili. Preizkusili smo različne napadalne trojke in branilske pare, bilo je veliko časa za eksperimentiranje. Pričakujemo pa težje in boljše nasprotnike,” je svoj pogled na tekmo podal slovenski selektor. Več seveda v spodnji videoizjavi.

Nik Zupančič je ponovno zaupal mladim močem, ki so dobili svojo minutažo na tej tekmi. Slovenci so krenili napadalno od prvega sodniškega meta in tempo ohranjali skozi vseh 60 minut. Jurij Repe je hitro kronal premoč svoje ekipe, z lepim zadetkom v zgornji desni kot hrvaških vrat, pa je v dvorani, kjer je pričel s svojimi hokejskimi koraki, navdušil maloštevilne gledalce. Risi so veliko poskušali tudi kombinirali in, kot se je že selektor izrazil, eksperimentirali. Vseeno sta do konca prvega dela zadela še Sabahudin Kovačevič, z močnim strelom nekoliko iz strani, ter Rok Tičar, ki je uspešno preusmeril strel z modre črte.

Nik Unuk je dosegel enega od slovenskih zadetkov

Nik Unuk je dosegel enega od slovenskih zadetkov

V drugem delu tempo Slovenije ni popustil. Robert Kristan je nekajkrat odlično posredoval, na polovici tekme pa mesto v vratih prepustil Andreju Hočevarju. V napadu pa je nov zadetek z modre črte prispeval Kovačevič, za zaupanje selektorju pa so se z zadetkom zahvalili tudi mladi igralci Nik Simšič, Žan Jezovšek in Nik Unuk so izpeljali napad za zadetek, ki ga je dosegel mladi Mariborčan Unuk. V kratkme razmaku sta nato zadela še Žiga Jeglič in Rok Tičar, pred koncem druge tretjine pa so Hrvati dosegli častni zadetek.

Lahko delo za Kovačeviča

Lahko delo za Kovačeviča

Zadnji del je bil najmanj razburljiv, na klopi Slovenije so veliko menjali v napadu in v obrambi, kar se je nekoliko poznalo na učinku. Sabahudin Kovačevič je dobro izkoristil hitro in natančno akcijo svoje ekipe, ki je povsem izigrala hrvaško obrambo, tako, da je slovenski branilec plošček le še pospravil v prazen gol. To je bil njegov tretji zadetek na tekmi, enak dosežek pa je nekaj kasneje dosegel še Rok Tičar, ki je s strelom pod prečko postavil končni izid tekme.

Slovenija : Hrvaška 9:1
(3:0, 4:1, 2:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 200. Sodniki: Lešnjak, Kralj, Bohinc, Bergant.

Strelci: 1:0 Repe (Urbas, Pance, 6.), 2:0 Kovačevič (Kranjc, Tičar, 16.), 3:0 Tičar (Kranjc, Kovačevič, 20.), 4:0 Kovačevič (Jeglič, Kranjc, 24., PP1), 5:0 Unuk (Jezovšek, Simšič, 25.), 6:0 Jeglič (Tičar, Hebar, 35.), 7:0 Tičar (Hebar, Jeglič, 35.), 7:1 Jarcov (Blagus, Vukoja, 40.), 8:1 Kovačevič (Kranjc, Tičar, 42.), 9:1 Tičar (Jeglič, Ograjenšek, 48.)

Kazenske minute: Slovenija 6 (0, 2, 4), Hrvaška 10 (4, 4, 2)
Streli na gol: Slovenija 49 (15, 15, 19), Hrvaška 25 (8, 8, 9)

Slovenija: Kristan, Hočevar, Kovačevič, Kranjc, Vidmar, Milovanovič, Pretnar, Repe, Čepon, Hebar, Tičar, Jeglič, Verlič, Urbas, Ograjenšek, Pance, Kuralt, Leber, Simšič, Jezovšek, Unuk. Trener: Nik Zupančič.

Fotogalerija

Zapisnik tekme